Antena Meniu Search
x

Un cetățean american se numără printre persoanele ucise de bombardamente, în Cernihiv

Un cetățean american se numără printre persoanele ucise joi în orașul Cernîhiv din nordul Ucrainei, a declarat poliția ucraineană, informează Mediafax. Departamentul de Stat al SUA a confirmat decesul și a prezentat condoleanțe familiei.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 22:05

Un cetățean american se numără printre persoanele ucise de bombardamente, în Cernihiv
- Profimedia

"Din respect pentru familie în aceste momente dificile, nu avem alte comentarii", a adăugat un purtător de cuvânt. O declarație a poliției ucrainene a precizat că decesele au fost rezultatul tirurilor de artilerie rusești asupra orașului, anunță CNN. Cernihiv, situat la nord-est de Kiev și aproape de granița cu Rusia, a cunoscut unele dintre cele mai intense bombardamente din partea forțelor rusești de la începutul conflictului, în urmă cu mai bine de trei săptămâni.

La începutul zilei de joi, șeful regiunii, Vyacheslav Chaus, a declarat că peste 50 de cadavre au fost aduse miercuri la morga orașului. Printre cei uciși se aflau peste 10 persoane care stăteau la coadă pentru a cumpăra pâine. Într-o declarație separată de joi, serviciile de urgență din Ucraina au declarat că, în timp ce îndepărtau molozul dintr-o clădire avariată în bombardamente anterioare, au descoperit cadavrele unei familii de cinci persoane, inclusiv o fetiță de 12 ani și gemeni de 3 ani, un băiat și o fată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un cetățean american se numără printre persoanele ucise de bombardamente, în Cernihiv