Antena Meniu Search
x

Un fişier corupt, cauza defecţiunii care a blocat la sol toate zborurile din SUA. Ce au declarat oficialii americani

Un fișier corupt este de vină pentru defecțiunea informatică care a provocat haos miercuri pe aeroporturile din Statele Unite, blocând, timp de mai bine de patru ore, toate zborurile din ţară, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 12.01.2023, 15:46

Anulări zboruri
Din cauza unei probleme tehnice, timp de mai bine de patru ore, toate decolările au fost oprite - Profimedia

Un oficial guvernamental de rang înalt a declarat că un fișier corupt a afectat atât sistemul informatic principal, cât și cel de rezervă folosit de Administrația Federală a Aviației, ceea ce a dus la întârzierea a mii de zboruri care sosesc și pleacă din SUA. În plus, sute de zboruri au fost anulate.

Toate zborurile de plecare au fost blocate la sol până miercuri, în jurul orei 9.00, în timp ce FAA a lucrat pentru a restabili sistemul NOTAM care avertizează piloții cu privire la potențialele pericole de-a lungul unei rute de zbor.

Peste 800 de zboruri, anulate

Până miercuri, la ora 15.00 GMT, 4.948 de zboruri în interiorul, spre sau dinspre SUA au fost întârziate, potrivit site-ului FlightAware.com, care urmărește zborurile, în timp ce 868 au fost anulate. Cele mai multe întârzieri au fost de-a lungul coastei de est.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Un fişier corupt, cauza defecţiunii care a blocat la sol toate zborurile din SUA. Ce au declarat oficialii americani