Antena Meniu Search
x

Un martor descrie momentele dramatice după accidentul din Bulgaria cu trei români morţi: "Drumul este foarte rău, nu ai vizibilitate''

Patru oameni au murit în accidentul grav produs între un autobuz românesc și un autoturism pe drumul Ruse - Veliko Tarnovo. Trei dintre aceştia erau români. Tragedia a avut loc în jurul orei 2:00 noaptea, între satele Kutsina şi Polikraishte. Autocarul a lovit o mașină parcată, apoi un copac. Un martor a descris oroarea. 

de Redactia Observator

la 06.08.2022, 13:10

Accidentul din Bulgaria cu trei români morţi
Accidentul din Bulgaria cu trei români morţi - dariknews.bg; bntnews.bg; nova.bg

Șoferul Tunc Tanner, care a ajuns la fața locului imediat după accident, a declarat pentru BNT: "Drumul este foarte rău, nu ai vizibilitate. Drumul este foarte îngust. Vii la ora 2 noaptea şi ce vezi - că au murit trei oameni, 7-8 sunt în spital''

Consulul român ar trebui să ajungă după-amiaza aceasta la spitalul din Veliko Tarnovo. Pe aeroportul Gorna Oryahovitsa este așteptat să aterizeze un elicopter cu echipe medicale românești, care va examina persoanele internate în spital, conform BNTNews

Alte nouă persoane au fost grav rănite în accidentul din Bulgaria

Autocarul se îndrepta spre România, venind de la Istanbul, scrie presa de la Sofia. Vehiculul s-a ciocnit cu un automobil înregistrat în Olanda, parcat pe marginea drumului. Pasagerii şi şoferul acestuia tocmai ieşiseră din maşină şi au supravieţuit.

Pe acelaşi subiect

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma accidentului, 4 oameni au fost declarați decedați, trei români şi un turc. 

''La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români. De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români'', transmite DSU.

Ce spune DSU despre accidentul din Bulgaria

În această dimineață, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria. Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 3 români au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români. La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un martor descrie momentele dramatice după accidentul din Bulgaria cu trei români morţi: "Drumul este foarte rău, nu ai vizibilitate''