Antena Meniu Search
x

Un newyorkez în vârstă de 72 de ani, arestat de Secret Service după ce l-a ameninţat cu moartea pe Donald Trump

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, Thomas Welnicki, care a avertizat în mai multe rânduri autorităţile americane cu privire la faptul că plănuia să-l ucidă pe Donald Trump, atât înainte, cât şi după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, a fost arestat, a anunţat procuratura federală din Brooklyn, relatează AFP, citat de news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 11.01.2022, 13:21

Un newyorkez în vârstă de 72 de ani, arestat de Secret Service după ce l-a ameninţat cu moartea pe Donald Trump
- Profimedia

Thomas Welnicki "a ameninţat cu bună ştiinţă şi în mod deliberat vrea să-l răpească, să-l rănească şi să-l ucidă" pe fostul preşedinte republican, potrivit unui document judiciar difuzat luni, care justifică mandatul arestării. Suspectul, arestat de către agenţii din cadrul Secret Service, o agenţie însărcinată între altele cu protecţia preşdinţilor şi vicepreşedinţilor americani, urmează să fie prezentat în justiţie.

Potrivit documentului judiciar citat, bărbatul a sunat de cel puţin trei ori, în perioada 24 septembrie - 2 decembrie 2021, la Biroul din New York al Secret Service, pentru a-şi anunţa intenţiile, a cerut informaţii despre protecţia lui Donald Trump şi a anunţat că deţine o armă de foc.

”Voi face tot ceea pot pentru a mă asigura că moare”, a ameninţat acest newyorkez care locuieşte la Rockaway Beach, în Brooklyn, catalogându-l pe Trump drept ”Hitler” într-o convorbire telefonică în noiembrie 2021.

Primele ameninţări au venit în vara anului 2020

Septuagenarul a proferat ameninţări încă din vara lui 2020, înaintea alegerilor prezidenţiale, la Poliţia Capitoliului, la Washington, dând asigurări că îşi va ”procura arme şi-l va face să cadă” pe Donald Trump, în cazul în care miliardarul este înfrânt în scrutin şi nu-şi recunoaşte înfrângerea.

La 4 ianuarie 2021, cu două zile înainte de luarea cu asalt a Capitoliului de către susţinători lui Trump, un atac în urma căruia au murit cinci persoane, suspectul a lăsat două mesaje vocale în mesageria vocală a Biroului Secret Service de la Long Island, alt cartier newyorkez. El ameninţa atunci să-i omoare atât pe Donald Trump, cât şi pe 12 membri ai Congresului pe care nu i-a numit. Istoria Statelor Unite este marcată de asasinarea a patru preşedinţi americani în timpul mandatlui, de la Abraham Lincoln în 1885 la John Fitzgerald Kennedy în 1963.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Un newyorkez în vârstă de 72 de ani, arestat de Secret Service după ce l-a ameninţat cu moartea pe Donald Trump