Antena Meniu Search
x

Un oficial italian cere carantină pentru români şi bulgari la sosirea în ţară: "Nu putem să riscăm"

Un oficial din Italia spune că românii şi bulgarii trebuie să stea în carantină la sosirea în ţară. "Italia are relaţii apropiate cu România şi Bulgaria, muncitorii din aceste ţări au grijă de bătrâni", spune consilierul pe sănătate în regiunea Lazio, astfel că "nu putem să riscăm".

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 11:16

Semn de carantină pe un fundal cu un monument din centrul Romei
Un oficial italian cere carantină pentru români şi bulgari la sosirea în ţară - Shutterstock

Alessio D'Amato, consilier pentru Sănătate în Lazio, a declarat într-un interviu pentru Il Messaggero că "trebuie să îi carantinăm pe cei care vin din ţările din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi sunt foarte ridicate, iar cele ale vaccinării foarte scăzute".

"Italia are o relaţie intensă cu România şi Bulgaria, lucrătorii din aceste ţări sunt implicaţi în asistenţa bătrânilor şi nu putem să riscăm", a spus D'Amato.

Acesta a menţionat că măsura trebuie luată "în spiritul colaborării", subliniind importanţa muncii pe care aceşti oameni o prestează în Italia, notează RaiNews.

Consilierul a mai propus modificarea certificatului verde într-unul "inteligent", care să avertizeze când este timpul revaccinării. Când este scanat codul QR, pe ecranele dispozitivelor "să apară culoarea galbenă ca un fel de avertisment" şi o notificare care să spună: "Ai fost vaccinat în urmă cu mai mult de şase luni, este important pentru tine să te duci să îţi faci a treia doză", a explicat D'Amato.

Pe acelaşi subiect

Recorduri negative în Europa de Est

Numărul total de cazuri de Covid-19 a depăşit luni 250 de milioane, la nivel global, având în vedere că unele ţări din estul Europei înregistrează cifre record de infecţii cu SARS-CoV-2, potrivit unei analize efectuate de agenţia de presă Reuters.

În ultimele trei luni, media contaminărilor înregistrate zilnic a scăzut cu 36%, potrivit analizei, dar virusul încă infectează 50 de milioane de oameni la fiecare 90 de zile.

Prin comparaţie, primele 50 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în aproximativ un an. Creşterea din ultima perioadă este pusă pe seama variantei Delta a coronavirusului, mult mai transmisibilă. Experţii în sănătate sunt optimişti că multe naţiuni au depăşit cea mai grea parte a pandemiei, graţie vaccinurilor şi a expunerii naturale, deşi ei avertizează că vremea mai rece şi sărbătorile, prilej de reuniune, ar putea face ca numărul să crească.

Bilanţ coronavirus în România

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 9 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.589 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 487 decese dintre care 25 anterioare. 

Astfel, până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.718.726 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 51.000 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un oficial italian cere carantină pentru români şi bulgari la sosirea în ţară: "Nu putem să riscăm"