Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Certificatele COVID ale grecilor vaccinați în Bulgaria sau România, verificate sub suspiciunea de fraudă

Fenomenul vaccinării la chiuvetă din România şi Bulgaria a intrat în atenția autorităților din Grecia. Televiziunea elenă Skai relatează despre o rețea de certicate Covid false din Bulgaria care inundă nordul Greciei.  

de Redactia Observator

la 04.11.2021 , 17:08

Certificatele COVID ale grecilor vaccinați în Bulgaria sau România, verificate sub suspicinea de fraudă
Certificatele COVID ale grecilor vaccinați în Bulgaria sau România, verificate sub suspicinea de fraudă - Profimedia

În Bulgaria operează o ”fabrică” de certificate de vaccinare false, de unde se pare că sunt aprovizionați mai mulți greci, în principal din nordul țării. Potrivit ERT, televiziunea națională din Grecia, pentru 300 de euro o persoană poate obține certificat de vaccinare anti-Covid fără a fi în realitate vaccinat.  Vaccinarea "la chiuvetă" devine un fenomen în România, iar certificatele false împânzesc internetul. Medic: "Aceşti colegi n-ar trebui să se mai numească doctori"

Nordul Greciei - inundat de certificate false de vaccinare din Bulgaria

În Bulgaria, aflată pe ultimul loc în UE la populație vaccinată, procesul de imunizare se face la medicul de familie, într-un mediu necontrolat. Pacientul este față în față cu doctorul care nu-i administrează serul, dar îi facilitează accesul la un certificat digital Covid care atestă vaccinarea. Cu 300 de euro și o vizită la Sofia, grecii pot obține un certificat european de vaccinare, potrivit ERT.

Articolul continuă după reclamă

Certificatele din Bulgaria și România, sub lupă

Oficialii greci subliniază că sunt verificate mai atent vaccinările grecilor care par să fi fost făcute în străinătate, și anume în Bulgaria și România. Conform unui amendament recent al Ministerului Sănătății, cei prinși cu certificare și teste false riscă sancțiuni penale și financiare severe.

Atât în ​​Bulgaria, cât și în România sunt reportaje ample despre cât de ușor se poate obține certificatul de vaccinare fără a fi imunizat.  Plângerile sunt numeroase și provin în principal de la medici care mărturisesc că pacienții recunosc că au certificat COVID, fără a fi vaccinați. Din 21 octombrie, pentru a intra în cafenele, hoteluri, săli de concert, muzee și piscine, grecii trebuie să prezinte certificatul de vaccinare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Certificatele COVID ale grecilor vaccinați în Bulgaria sau România, verificate sub suspiciunea de fraudă