Antena Meniu Search
x

Video Zeci de tornade au făcut prăpăd în SUA: Cel puţin 70 de persoane au murit

Dezastru de proporţii în centrul Statelor Unite. Cel puţin 70 de oameni şi-au pierdut viaţa după ce ţara a fost lovită de zeci de tornade, însoţite de ploi abundente şi grindină. Cea mai puternică dintre ele a măturat tot ce i-a stat în cale pe o distanţă de peste 370 de kilometri, un record pentru teritoriul american în ultimii aproape 100 de ani.

de Redactia Observator

la 11.12.2021, 21:13

Vezi și

Sunt scene înspăimântătoare la care locuitorii din şase state americane au fost martori noaptea trecută. O tornadă formată în Arkansas a străbătut aproape 400 de kilometri până în Kentucky, unde a adus apocalipsa într-un oraşel cu 10 mii de suflete. 

Peste 100 de angajaţi ai unei fabrici de lumânări din localitate se aflau în interiorul clădirii, când acoperişul s-a prăbuşit peste ei. 

După ce o bucată dintr-un perete a căzut peste picioarele sale, una dintre victime a transmis un apel disperat de ajutor chiar de sub dărâmături. 

Cel puţin 70 de persoane au murit

Pe acelaşi subiect

Localnic: Suntem blocaţi, vă rugăm ajutaţi-ne. Suntem la fabrica de lumânări. Am fost loviţi de o tornadă şi sunt blocată. Încerc să îmi păstrez calmul, dar nu sunt bine.

Guvernatorul a declarat stare de urgenţă şi a mobilizat Garda Naţională. 

Andy Beshear, guvernator Kentucky: A fost una dintre cele mai dificile nopţi din istoria statului Kentucky. Credem că în urma acestui eveniment vor fi peste 50 de morţi în statul Kentucky, probabil bilanţul va ajunge însă mai aproape de 70 şi chiar 100 de vieţi pierdute.

Tot în Kentucky, un tren de marfă a deraiat şi vagoanele încărcate cu cărbune s-au răsturnat peste mai multe case. Doi copii care au fost daţi dispăruţi au fost găsiţi în siguranţă, la o distanţă de zeci de metri de locuinţă, într-o cadă luată pe sus de rafalele de vânt.

În Illinois, acoperişul unui depozit Amazon s-a prăbuşit peste angajaţi. Cel puţin doi oameni au fost ucişi, iar mai mulţi au rămas blocaţi timp de câteva ore în clădire. 

Localnic: Sunt multe maşini distruse, mai multe cabluri de înaltă tensiune puse la pământ. Este un lac în spatele depozitului şi aproape că nu mai era apă acolo, pentru că era plin de maşini. 

Cel puţin trei decese şi peste 20 de răniţi s-au înregistrat şi în Arkansas, după ce o tornadă a avariat un centru de îngrijire pentru bătrâni şi a distrus aproape integral un magazin. 

Traficul pe o autostradă a fost oprit după ce mai multe camioane şi maşini au fost răsturnate de rafale de vânt. 

Sirenele au sunat şi în statele Tennessee, Mississippi şi Missouri, unde s-au înregistrat pagube materiale substanţiale. O avertizare de tornade a fost emisă şi pentru Louisiana şi Ohio. Peste 300 de mii de oameni au fost lăsaţi fără alimentare cu energie electrică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Zeci de tornade au făcut prăpăd în SUA: Cel puţin 70 de persoane au murit