Antena Meniu Search
x

Un şofer beat de 76 de ani a călcat în repetate rânduri un băieţel de 10 ani, ignorând ţipetele sfâşietoare ale tatălui său, în Marea Britanie

Incident halucinant. Un şofer beat, în vârstă de 76 de ani, a călcat în mod repetat un băieţel de 10 ani, aflat pe bicicletă, ignorând ţipetele tatălui său care îi spunea că micuţul este prins sub maşină.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.05.2021, 16:22

Accident de maşină; bicicletă căzută pe asfalt
Un şofer beat de 76 de ani a călcat în repetate rânduri un băieţel de 10 ani, ignorând ţipetele sfâşietoare ale tatălui său - Shutterstock

Keith Vernon, în vârstă de 76 de ani, depăşise de două ori limita legată atunci când l-a izbit din plin cu un Renaultul Twingo pe copilul de 10 ani, aflat pe bicicletă. A făcut poi manevrele de întors maşina în timp ce victima se afla încă sub autovehicul. După incident bărbatul a fugit de la faţa locului, târând după el bicicleta încastrată sub roţi, potrivit datelor făcute publice în instanţă.

Copilul a fost lovit în repetate rânduri, sub privirile îngrozite ale tatălui

Băiatul s-a ales cu mai multe fracturi la nivelul claviculei, vertebrei şi bazinului, un şold dislocat şi o arsură pe partea stângă a feţei. Se plimba cu bicicleta alături de tatăl lui şi un alt adult atunci când a fost izbit din spate de Renault-ul negru. În urma impactului s-a răsturnat peste ghidon şi a căzut pe şosea, apoi şoferul a continuat să îl lovească cu maşina.

Tatăl a încercat cu disperare să îi spună şoferului băut din Pulborough, vestul Sussexului, că cel mic se află prins sub autovehicul, dar bărbatul l-a ignorat şi a continuat să facă manevrele de întoarcere pentru a se face nevăzut.

Pe acelaşi subiect

La ajungerea echipajului de salvare victima a fost găsită cu o rană în zona capului, casca fiindu-i spartă şi plină de sânge. A fost transportat la spital unde a primit îngrijirea medicilor.

Ofițerii au urmărit vehiculul și au găsit mașina parcată peste o bordură, cu bicicleta stricată, rămasă încă sub roţi. Vernon a fost verificat cu etilotestul, constatându-se că avea peste 77 micrograme de alcool pur în sânge, limita legală fiind de 35 micrograme.

El a pledat vinovat la Curtea Magistrală Worthing la 23 februarie și a fost eliberat condiţionat pe cauțiune înainte de a fi condamnat la Curtea Hove Crown, la doi ani și jumătate de închisoare şi fără drept de a deţine permis de conducere pentru patru ani şi jumătate, potrivit The Sun.

Judecătoarea Shani Barnes a declarat că incidentul este inacceptabil şi că nu poate crede că Vernon chiar nu a văzut copilul: „A luat o decizie conştientă de a conduce atunci când era beat şi avea dorinţa de a se proteja înaintea oricui altcuiva” 

„Vernon mergea acasă după ce băuse într-un pub local și depășise limita când a intrat în coliziune cu biciclistul. A fost în mod clar un incident traumatic pentru cei implicați direct, dar a afectat și întreaga comunitate. Copilul purta o cască de ciclism care a suferit pagube semnificative, dar l-a protejat de o leziune mai gravă la cap. Vernon a condus mai mult de un sfert de milă prin sat cu bicicleta prinsă sub mașină, dar în niciun moment nu s-a oprit pentru a verifica dacă micuţul era încă dedesubt, ceea ce arată o completă ignorare a siguranței altor oameni” a conchis ofițerul principal de anchetă, sergentul Richard Hornsey.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un şofer beat de 76 de ani a călcat în repetate rânduri un băieţel de 10 ani, ignorând ţipetele sfâşietoare ale tatălui său, în Marea Britanie