Antena Meniu Search
x
LIVE

Un șofer român de TIR a murit lângă cabină, pe mijlocul autostrăzii, în Italia. Ultimul lui gest i-a impresionat pe italieni

Un șofer român de 46 de ani a murit lângă TIR-ului pe care-l conducea, în cursul zilei de luni, pe o autostradă din Italia. Mihai a simțit că i se face rău și a reușit să tragă de volan și să scoată camionul în decor, inainte de a-și da ultima suflare, evitând astfel o tragedie de proporții.

De Ana Maria Ghiarasim la 28.10.2020, 11:01
Un șofer român de TIR a murit la volan, în Italia. Ultimul lui gest i-a impresionat pe italieni. „A evitat o tragedie”
Un șofer român de TIR a murit la volan, în Italia. Ultimul lui gest i-a impresionat pe italieni. „A evitat o tragedie” - Facebook/ quibrescia.it
  • Mihai a oprit TIR-ul într-o zonă sigură, lângă balustrada care separă sensurile de mers, a apucat să coboare din cabină și s-a prăbușit la pământ.

Presa din Italia notează că românul de 46 de ani a acționat precum un erou, făcând cu ultimele puteri o manevră care a salvat numeroase vieți, scrie quibrescia.it.

S-a întâmplat luni, în jurul orei 13.00, pe A21, langa Cremona.

Cu sânge rece, Mihai a reușit să oprească într-o zonă sigură camionul, lângă balustrada care separă sensurile de mers, a apucat să coboare din cabină și s-a prăbușit la pământ.

Alți șoferi care au văzut manevra românului au oprit să vadă ce se întâmplă și au chemat de urgență o ambulanță. 

Medicii chemați la fața locului au constatat că Mihai era deja mort, după un infarct care i-a fost fatal.

Despre gestul eroic al lui Mihai a scris și Ilie Matei, ”Omul șoselelor”, într-o postare pe Facebook.

”Și da, ultimul lui gest a fost eroic. A scos camionul in afara carosabilului pentru a evita o tragedie mult mai mare, apoi a decedat langa fierul ce ii fusese partener de drum pana la final. Astia sunt soferii profesinisti romani, dedicati pana in ultimul moment! Aproape zilnic mor de-ai nostri ca si soldatii intr-un razboi cu un inamic nevazut. Stresul, oboseala sunt principalele cauze ce duc la disparitia zilnica a oamenilor ce isi castiga existenta de pe urma unui volan. (...) Suntem raspunzatori permanent de viata noastră si a celor din jurul nostru si cu un singur gest gresit putem provoca tragedii de neimaginat. Aici pe sosea, orice greseala se plateste, orice semn de slabiciune te poate ucide, orice gest iresponsabil poate distruge multe familii. De astazi suntem mai puțini cu unul. Unul ce a fost responsabil pana la final”, a scris Ilie Matei.

Citește și:

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un șofer român de TIR a murit lângă cabină, pe mijlocul autostrăzii, în Italia. Ultimul lui gest i-a impresionat pe italieni