Antena Meniu Search
x

Un soldat sud-coreean luat prizonier va fi judecat în Republica Populară Doneţk, sub acuzaţia că este mercenar

Un combatant sud-coreean luat prizonier va fi judecat în autoproclamata Republică Populară Doneţk (RPD), care este controlată de separatişti pro-ruşi, sub acuzaţia că este mercenar, a declarat oficialul separatist Natalia Nikonorova pentru agenţia de presă rusă Interfax, relatează Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 11.06.2022, 17:02

Un soldat sud-coreean luat prizonier va fi judecat în Republica Populară Doneţk, sub acuzaţia că este mercenar
- Profimedia

”În prezent se pregăteşte un verdict cu privire la un mercenar din Coreea de Sud. El este cetăţeanul lor (n.r. al Coreei de Sud) care a luptat pentru Forţele Armate ale Ucrainei”, a declarat sâmbătă, Natalia Nikonorova, potrivit Interfax. Ea nu a dezvăluit numele combatantului la care face referire. Doi britanici şi un marocan, luaţi prizonieri în estul Ucrainei, unde luptau pentru Kiev, au fost condamnaţi joi la moarte de către tribunalul separatist din regiunea Doneţk, sub acuzaţia că ar fi mercenari.

Guvernul Marii Britanii susţine că bărbaţii au dreptul la imunitate de combatanţi în calitate de prizonieri de război, iar ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a catalogat verdictul drept o ”sentinţă falsă” şi ”o încălcare flagrantă a Convenţiei de la Geneva”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un soldat sud-coreean luat prizonier va fi judecat în Republica Populară Doneţk, sub acuzaţia că este mercenar