Antena Meniu Search
x

Video Reacția britanicilor condamnați la moarte prin împușcare. Revoltată, Londra vrea să-i salveze, dar nu vrea să discute cu rușii

Vladimir Putin îşi ia în serios porecla de ţar. Liderul de la Kremlin se compară cu Petru cel Mare şi spune că, la fel ca acesta, nu invadează, ci doar recuperează pământ rusesc. Între timp, pe front se dau în continuare lupte disperate pentru Donbas, iar Kievul recunoaşte că pierde şi 200 de militari în fiecare zi.

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 19:47

Vezi și

Sărbătorirea a 350 de ani de la naşterea lui Petru cel Mare a fost pretextul perfect pentru ca Vladimir Putin să se compare cu unul dintre cei mai importanţi ţari ai Rusiei. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Petru cel Mare a purtat Războiul Nordului vreme de 21 ani. Există impresia că, luptând cu Suedia, el ar fi cucerit un teritoriu străin. Nu a cucerit nimic, a recuperat. Din câte se pare, este şi destinul nostru şi ne revine nouă să luăm înapoi şi să întărim graniţele.

Aşa explică Putin invazia în Ucraina. În aşa-zisă recuperare iniţiată de Petru cel Mare în secolul al VXIII-lea de care vorbeşte Putin, Rusia a invadat teritorii care acum aparţin Finlandei, Estoniei, Letoniei sau Suediei. Aşa că declaraţia sa nu este o întâmplare, în contextul în care două dintre aceste state sunt în NATO, iar celelalte două vor să adere. Finlanda a anunţat deja că va construi un gard de-a lungul frontierei cu Rusia. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Este imposibil să construieşti un gard în jurul unei ţări precum Rusia. Şi nu intenţionăm să ne izolăm. 

Pe acelaşi subiect

Deciziile Moscovei stârnesc tot mai multă revoltă. Doi britanici și un marocan, condamnați la moarte

Ieri, un tribunal din Doneţk controlat de separatiştii proruşi a condamnat la moarte prin împuşcare doi britanici şi un marocan din armata ucraineană, capturaţi la Mariupol. Tribunalul, nerecunoscut de comunitatea internaţională, i-a considerat mercenari pe cei trei. 

Aiden Aslin, prizonier condamnat la moarte: Aş fi sperat ca sentinţa să fie una mult mai corectă având în vedere modul în care am ajutat investigaţia şi pentru faptul că m-am predat. 

Oficialii britanici încearcă acum să îi salveze. Au mai transmis însă că nu au ce discuta cu ruşii. 

Robert Jenrick, parlamentar britanic: Este vorba de cetăţeni britanici care au ales să se alăture armatei ucrainene din motive personale, înainte de invazia ilegală a lui Putin. Ar trebui să fie trataţi în concordanţă cu legile internaţionale şi Convenţia de la Geneva.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Crimele au fost comise pe teritoriul Republicii Populare Doneţk. Toate celelalte afirmaţii sunt deja subiectul unor speculaţii.  

În Severodoneţk se duc în continuare lupte crâncene

Forţele ruseşti au distrus unul dintre simbolurile oraşului, un mare complex sportiv numit Palatul de Gheață. Kievul recunoaşte că între 100 şi 200 de militari ucraineni îşi dau zilnic viaţa pentru ţară.

În Zaporojie ucrainenii au dejucat un atac rusesc şi au lansat o contraofensivă, în timp ce obuze au căzut şi în Harkov şi la Dnipro. Asupra oraşului Krivi Rih, din centrul Ucrainei, s-au tras focuri de armă constant. Acest lucru a dus la probleme de aprovizionare cu gaz, electricitate și apă. Tot la Dnipro, o fată de doar 9 ani a reuşit să strângă aproape 4.000 de euro pentru refugiaţi cântând pe străzi la flaut. 

Aproape șapte milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara de la începutul războiului şi doar 2 milioane dintre aceştia s-au întors.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Reacția britanicilor condamnați la moarte prin împușcare. Revoltată, Londra vrea să-i salveze, dar nu vrea să discute cu rușii