Antena Meniu Search
x

Unde a fost descoperită fetița răpită din casa bunicii din Franța, la ordinele mamei sale. Cinci bărbați au fost arestați

Mia, fetița de 8 ani răpită la ordinele mamei sale, a fost descoperită în viață, alături de mama sa, într-o fabrică dezafectată, în Elveția. Femeia a fos reținută de polițiștii elvețieni.

de Redactia Observator

la 19.04.2021, 11:22

Mia (stânga) și mama sa (dreapta)
Mia (stânga) și mama sa (dreapta) - Profimedia Images / Guvernul Franței
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

O fetiță de 8 ani din Franța a fost răpită, la ordinele mamei sale, din casa bunicii sale. Femeia a contactat mai mulți indivizi pe internet, pentru a pune la cale răpirea minorei, scrie BBC. Custodia fetei i-a fost acordată bunicii ei materne în ianuarie anul trecut, după ce mama i-ar fi spus unui judecător că vrea să „trăiască la marginea societății”. 

Cum a fost pusă la cale răpirea

Cinci bărbați au fost arestați, în legătura cu răpirea Miei. Mama fetiței i-ar fi contactat pe internet pentru a o ajuta să-i răpească fiica. În urma unor percheziții în locuința unuia dintre suspecți, poliția a găsit planul, punct cu punct, pentru răpirea minorei. 

Mama și fiica au trecut granița spre Elveția chiar în aceeași zi în care fetița a fost răpită. Poliția fraceză a declanșat o alertă la nivel național și a cerut sprijinul și colegilor lor din Elveția, Belgia și Germania.

Pe acelaşi subiect

Odată ajunse în statul vecin, cele două au fost preluate de un alt bărbat și conduse la un hotel din Estavayer-le-Lac, din apropierea graniței cu Franța. Ulterior, cele două s-au ascuns într-o fabrică dezafectată, fiind descoperite de autoritățile elvețiene. 

Femeia a fost arestată, cel mai probabil urmând să fie extrădată în Franța, iar Mia a fost preluată de un asistent social, ajungând în siguranță la bunica sa.  

Cine sunt bărbații suspectați de răpirea Miei

Cinci bărbați au fost arestați în urma răpirii fetiței. Potrivit unui procuror, răpirea a fost pusă la punct în detaliu, „asemenea unei operațiuni militare”, având chiar și un nume de cod, “Operațiunea Lima”. Cei cinci erau echipați cu stații, echipament pentru campare, plăcuțe de înmatriculare false, iar asupra lor aveau suma de 3.000 de euro.

Niciunul dintre cei cinci, cu vârste cuprinse între 23 și 60 de ani, nu are antecedente penale, cu toate acestea trei ar face parte dintr-o grupare anti-statală. Procurorul de caz a declarat că unul dintre cei implicați în răpire a crezut că a salvat viața copilului, deși a recunoscut că ar fi putut fi manipulat de mama victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Unde a fost descoperită fetița răpită din casa bunicii din Franța, la ordinele mamei sale. Cinci bărbați au fost arestați