Antena Meniu Search
x

O fetiță de 8 ani a fost răpită din casa bunicii, din Franța, la ordinul mamei sale. Cele două sunt de negăsit

Patru bărbați au fost arestați în legătură cu răpirea unei fetițe de 8 ani dintr-un sat din Franța. Minora locuia cu bunica sa în Vosges. Procurorii cred că mama victimei ar fi pus la cale acest plan, pentru a-și putea lua fiica în străinătate.

de Redactia Observator

la 19.04.2021, 10:49

Un prolițist prezintă fotografia fetiței răpite
Un prolițist prezintă fotografia fetiței răpite - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Răpirea ei a declanșat o alertă la nivel național, iar procurorii cred că ar fi putut fi dusă în străinătate de mama sa, scrie BBC. Cei patru suspecți susțin că au fost contactați pe internet, pentru a ă răpi pe fetiță. 

"Trei dintre ei s-au prezentat acasă la bunica Miei pentru a răpi fata și a o preda mamei sale", a declarat procurorul Nicolas Heitz.

În timp ce unul dintre suspecți a așteptat în mașină, doi s-au apropiat de bunică, pretinzând că sunt angajați în cadrul Protecției copilului. În urma perchezițiilor în locuința unui suspect s-au descoperit planurile bine puse la punct pentru această răpire. 

În ciuda faptului că cei patru suspecți se află în cusodia poliției, Mia și mama sa sunt de negăsit. Satul Vosges nu este departe de granița Franței cu Germania, Elveția și Belgia, așa că polițiștii au cerut ajutorul autorităților din aceste țări. 

Niciunul dintre cei patru, cu vârste cuprinse între 23 și 60 de ani, nu are antecedente penale, cu toate acestea trei ar face parte dintr-o grupare anti-statală. Procurorul de caz a declarat că unul dintre cei implicați în răpire a crezut că a salvat viața copilului, deși a recunoscut că ar fi putut fi manipulat de mama victimei.

Custodia Miei a fost acordată bunicii ei materne în ianuarie anul trecut, după ce mama ei i-a spus unui judecător că dorește „să trăiască la marginea societății”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » O fetiță de 8 ani a fost răpită din casa bunicii, din Franța, la ordinul mamei sale. Cele două sunt de negăsit