Antena Meniu Search
x

Video Uniți în fața bolii. Campania de vaccinare a început aproape simultan în Uniunea Europeană

În mod simbolic, campania de imunizare a început în aproape acelaşi timp în toate statele membre ale Uniunii Europene. Medici, asistenţi, bunici sau politicieni au fost printre primii aleşi să primească serul salvator. Fiecare ţară a avut propria strategie, dar aceeaşi speranţă - să putem reveni la viaţa pe care o aveam înainte de pandemie.

Vezi și
  • Vaccinarea a început dimineaţă în toate statele Uniunii Europene
  • Prima persoană vaccinată din Italia a fost tot ca la noi o tânără asistentă

Odată ce au văzut vaccinul intrat pe teritoriul ţării, maghiarii nu au mai avut răbdare şi au furat startul. Au început de ieri imunizarea cadrelor medicale. Un medic infecţionist care tratează pacienţi COVID a fost primul vaccinat al ţării şi, totodată, al Uniunii Europene.  

Miklos Kasler, ministrul ungar al Muncii: Cei de la terapie intensiv şi camerele de urgenţă vor fi primii vaccinaţi pentru a putea continua lupta lor eroică pentru salvarea de vieţi.  

Şi Slovacia şi Germania s-au grăbit şi au început vaccinarea tot ieri. Oficialii de la Berlin au decis să înceapă cu bătrânii din aziluri. O bunică de 101 ani a fost prima care a primit serul salvator. 

În Hamburg, prima persoană care a primit serul salvator a fost impresionată de primirea de star pe care a avut-o.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum s-a desfăşurat vaccinarea în Uniunea Europeană

Oficial, vaccinarea a început dimineaţă în toate statele Uniunii Europene. 

Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene: Zilele vaccinării în Europa reprezintă un moment emoţionant de unitate şi o poveste europeană de succes.

Austria, unde azi începe a treia carantină la nivel naţional în pandemie, dă startul imunizării populaţiei tot cu vârstnicii. În Cehia şi Bulgaria, însă, printre primii vaccinaţi au fost oficialii. Premierul ceh, Andrej Babis, iar în ţara vecină, ministrul Sănătăţii şi episcopul ortodox Tihon. Spun că vor să transmită un semnal oamenilor că vaccinul este sigur. 

Italia este ţara din Uniunea Europeană cea mai afectată de pandemie. Are cei mai mulţi morţi, peste 71.000. Prima persoană vaccinată a fost tot ca la noi o tânără asistentă. 

Claudia Alivernini, asistentă ItaliaEste o zi de o importanţă decisivă. Ştiinţa şi medicina sunt singurele care ne pot ajuta să ieşim învingători din această bătălie atât de dură. Vă spun din inimă: Vaccinaţi-vă!  

La mai puţin de 24 de oare după ce a descoperit noua mutaţie pe teritoriul ţării, Spania a început campania de imunizare în câminele de bătrâni. Prima vaccinată a fost o femeie de 96 de ani, care într-un gest simbolic, a primit injecţia alături de o asistentă care are grijă de ea.  

Sunt însă şi persoane care încearcă să profite de cererea uriaşă de vaccinuri. Şefa Europol a avertizat că vaccinuri false au început deja să se vândă pe reţelele sociale.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Uniți în fața bolii. Campania de vaccinare a început aproape simultan în Uniunea Europeană