Meniu
Search
x

Uniunea Europeană îşi propune ca 70% din populaţia adultă să fie vaccinată până la finalul verii

În ciuda dificultăţilor în aprovizionarea cu vaccinuri, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat că obiectivul rămâne ca 70% din populaţia adultă a Uniunii să fie vaccinată până la sfârşitul verii.

De Cornel Preda la 02.02.2021, 15:44

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen impută dificultăţile de vaccinare unor laboratoare care se confruntă cu dificultăţi de producţie, dar spune că obiectivul unei vaccinări împotriva covid-19 a 70% din populaţia adultă a Uniunii Europene (UE) - până la sfârşitul verii - rămâne de actualitate.

Într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde, întrebată dacă menţine obiectivul şi calendarul vaccinării prevăzute iniţial, Ursula von der Leyen răspunde „da. Daţi-mi voie să vă amintesc că, în total, noi am rezervat în avans 2,3 milioane de doze (...), cu care putem vaccina de trei ori populaţia europeană”.

„Suntem abia la început. Da, există probleme la pornire, însă trebuie să considerăm totul drept un maraton în care nu am început deja primul sprint. Am încredere. Vom reuşi”, a declarat ea.

Doze suplimentare de vaccin

Ursula von der Leyen anunţă totodată că Pfizer/BioNTech, Moderna şi Astrazeneca/Oxford - cele două alianţe şi o companie - ale căror vaccinuri au fost omologate de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să livreze UE 300 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri în trimestrul doi.

„Dacă se autorizează alte vaccinuri, ar putea exista aproximativ 80 de milioane (de doze) în plus”, subliniază ea, precizând că Bruxellesul aşteaptă primele livrări de la Johnson & Johnson la începutul lui aprilie şi de la CureVac în al doilea trimestru.

CNCAV: Primele doze de vaccin anti-COVID de la Moderna vor fi distribuite miercuri în ţară

Primele 26.210 doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Moderna vor fi distribuite, miercuri, către centrele regionale din ţară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Cele 26.210 doze de vaccin vor fi transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade Celsius.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Uniunea Europeană îşi propune ca 70% din populaţia adultă să fie vaccinată până la finalul verii