Antena Meniu Search
x

CNCAV: Primele doze de vaccin anti-COVID de la Moderna vor fi distribuite miercuri în ţară

Primele 26.210 doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Moderna vor fi distribuite, miercuri, către centrele regionale din ţară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 02.02.2021, 12:12

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

 Potrivit CNCAV, transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Cele 26.210 doze de vaccin vor fi transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade Celsius.

Astfel, din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 3.960 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 3.680 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 3.350 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 3.620 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 4.090 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 1.730 doze.

Totodată, Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti îi vor rămâne alocate 9.790 doze.

Conform CNCAV, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

"În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă", a transmis CNCAV.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » CNCAV: Primele doze de vaccin anti-COVID de la Moderna vor fi distribuite miercuri în ţară