Antena Meniu Search
x

Video Uraganul Idalia lasă în urmă 3 morţi şi mii de case distruse. Locuinţa guvernatorului din Florida, făcută praf de un copac chiar în timp ce DeSantis avertiza populaţia

Uraganul Idalia a lăsat în urma lui distrugeri imense în sudul Statelor Unite. Cel puţin trei oameni au fost ucişi, în timp ce mii de case au fost inundate sau au rămas fără acoperiş. Din cauza rafalelor de vânt de până la 200 de kilometri pe oră, mii de copaci şi stâlpi de electricitate au fost puşi la pământ.

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 21:09

Vezi și

Acoperişul distrus al acestei benzinării arată puterea distructivă cu care uraganul Idalia s-a abătut asupra statului Florida. Cele mai afectate au fost comunităţile mici. Oraşul Perry arată ca o zonă de război: sunt case distruse, copaci rupţi de la jumătate şi geamuri sparte ale magazinelor. În unele regiuni, apa a ajuns la doi metri. În oraşul Tampa Bay, localnicii nu s-au mai putut deplasa decât cu ajutorul caiacelor. Milioane de americani au fugit din calea furtunii. Alţii au avut nevoie să fie salvaţi cu maşini de mare tonaj sau hidroglisoarele.

Joe Biden: "Nu cred că cineva mai poate nega impactul crizei climatice. Uitaţi-vă în jur!"

"Am chemat 5.500 de membri ai Gărzii Naţionale din Florida. Avem, de asemenea, câţiva membri din Garda de Stat şi mai avem opt echipe de căutare şi salvare", a declarat Ron DeSantis, guvernator Florida. În timp de guvernatoul îi avertiza pe oameni, un copac a căzut peste casa lui. Familia lui DeSantis a scăpat teafără. Cele mai afectate au fost statele Florida şi Georgia. 850 de zboruri au fost anulate acolo, iar aeroportul Tampa a fost închis mai multe ore. 300.000 de oameni nu aveau încă electricitate, la ore bune după trecerea uraganului. După ce şi-a pierdut din putere, Idalia a fost încadrată ca furtună tropicală şi a lovit Carolina de Nord şi de Sud. Acolo, un şofer a surprins o scenă şocantă. O tornadă a răsturnat o maşină aflată în trafic.

De la Casa Albă, Joe Biden a urmărit evoluţia vremii şi a ţinut legătura cu guvernatorii statelor afectate. "Nu cred că cineva mai poate nega impactul crizei climatice. Uitaţi-vă în jur! Inundații istorice, secete mai intense, căldura extremă, incendii importante care au provocat pagube semnificative cum nu am mai văzut până acum", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. Idalia va părăsi teritoriul american în orele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Uraganul Idalia lasă în urmă 3 morţi şi mii de case distruse. Locuinţa guvernatorului din Florida, făcută praf de un copac chiar în timp ce DeSantis avertiza populaţia