Antena Meniu Search
x

Val de critici în Spania, după ce șeful federației de fotbal a sărutat-o pe buze pe campioana Jenni Hermoso. Reacția sportivei

Președintele federației spaniole de fotbal a fost criticat de miniștrii guvernului pentru că a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso în timpul festivității de premiere la Cupa Mondială de fotbal feminin.

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 14:30

- Twitter / Profimedia Images

Hermoso a fost auzită spunându-le colegelor de echipă, după aceea, în vestiar, că "nu i-a plăcut", într-o înregistrare video postată pe Instagram și YouTube de ziarul El Mundo și de alte instituții media.

Sărutul a avut loc în timp ce Luis Rubiales, președintele federației spaniole de fotbal, distribuia medaliile de aur echipei Spaniei, după victoria cu 1-0 în fața Angliei, duminică. Hermoso a minimalizat ulterior incidentul într-o declarație trimisă de federație agenției spaniole de presă EFE.

"A fost un gest reciproc, total spontan, provocat de bucuria imensă de a câștiga o cupă mondială. Eu și "prezidentul" avem o relație excelentă, comportamentul său cu noi toți a fost întotdeauna de 10 și acesta a fost un gest natural de afecțiune și recunoștință".

Întrebată din nou despre incident la postul de radio spaniol COPE Radio, ea a spus "Mi-aș dori să se creeze (controverse) care să implice pe altcineva, sunt campioană mondială și asta este ceea ce contează."

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reacția sportivei

Între timp, Rubiales i-a denunțat pe cei care au chestionat comportamentul său ca fiind "idioți". "Sărutul cu Jenni? Sunt idioți peste tot. Când doi oameni au un moment de afecțiune care nu înseamnă nimic mai mult, nu poți să asculți de idioțenii. Noi suntem campioni, asta este", a spus el, potrivit Radio Marca, citat de Reuters.

Cu toate acestea, miniștrii și o parte a presei au fost furioși pe acest gest. Ministrul interimar al Culturii și Sportului, Miquel Iceta, a declarat luni, la postul de radio RNE, că sărutul a fost inacceptabil și i-a cerut lui Rubiales să dea explicații și să-și ceară scuze.

Un sărut neconsensual este "un tip de violență sexuală pe care o suferim zilnic toate femeile, care era până acum invizibilă și pe care nu o putem normaliza", a declarat ministrul interimar al egalității de gen, Irene Montero, pe rețeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter. Ministrul interimar al drepturilor sociale, Ione Belarra, care face parte din partidul lui Montero, a întrebat "dacă fac asta cu toată Spania la vedere, ce ar putea face în privat?".

Luni dimineață, un articol din ziarul spaniol El Pais a fost intitulat: "Lui Jenni nu i-a plăcut sărutul și nici nouă nu ne-a plăcut" – descriind gestul ca fiind "o intruziune, o invadare a vieții private, o agresiune".

Problemele de gen sunt un subiect puternic în Spania. Guvernul condus de socialiști a prezidat o serie de reforme juridice privind schimbarea de gen, avortul și munca sexuală, dar o lacună în legea privind consimțământul sexual a permis violatorilor să scape de închisoare, ceea ce a dus la o pierdere electorală semnificativă a partidului de extremă stânga Podemos al lui Montero, aflat în coaliția guvernamentală, la alegerile din iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Val de critici în Spania, după ce șeful federației de fotbal a sărutat-o pe buze pe campioana Jenni Hermoso. Reacția sportivei