Antena Meniu Search
x

Dalai Lama și-a cerut scuze după ce a sărutat un copil pe buze și apoi i-a cerut să-i "sugă limba"

Dalai Lama și-a cerut scuze după ce a sărutat  un copil pe buze și apoi i-a cerut să-i "sugă limba" la un eveniment din nordul Indiei, relatează CNN. O filmare care surprinde incidentul s-a viralizat. 

de Redactia Observator

la 10.04.2023, 14:19

Vezi și

Reprezentanţii lui Dalai Lama au transmis luni într-un comunicat de presă că liderul spiritual "dorește să-i ceară scuze băiatului și familiei acestuia, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea provocată de cuvintele sale". Totodată Dalai Lama spune că "regretă" incidentul. "Sanctitatea Sa îi tachinează adesea pe oamenii cu care se întâlnește, într-un mod nevinovat și jucăuș, chiar și în public, și în fața camerelor de filmat", se arată în comunicatul transmis. 

O filmare cu incidentul care a avut loc în timpul unui eveniment în orașul indian Dharamshala în luna februarie a devenit virală pe rețelele de socializare şi a stârnit critici dure şi revoltă online. Imaginile arată cum băiatul se apropie de Dalai Lama şi-l întreabă: "Pot să te îmbrățișez?" Liderul spiritual în vârstă de 87 de ani îl invită apoi pe băiat pe scenă, îi arată obrazul și îi spune "întâi aici", făcându-l pe băiat să-l îmbrățișeze și să-l sărute. Dalai Lama îi arată apoi buzele și spune: "Mă gândesc că și aici". Îl apucă apoi pe băiat de bărbie și îl sărută pe gură. Apoi scoate limba şi îi spune copilului "şi suge-mi limba". 

Identitatea băiatului nu este cunoscută. El a venit la eveniment adus de Fundația M3M, brațul filantropic al companiei imobiliare indiene M3M Group, cu sediul în Dharamshala, unde Dalai Lama trăiește în exil permanent.

Fundația M3M a declarat într-o reacţie pentru CNN că "condamnă toate formele de abuz asupra copiilor...Unele știri se referă la cultura tibetană despre a arăta limba, dar aceste imagini cu siguranță nu sunt despre nicio expresie culturală și chiar dacă sunt, astfel de expresii culturale nu sunt acceptabile".

Pe acelaşi subiect

Cine este Dalai Lama

Actualul Dalai Lama, Tenzin Gyatso, este cel mai cunoscut reprezentant al budismului în lume. Dalai Lama este venerat de milioane de oameni ca fiind reîncarnarea celor 13 predecesori ai săi.  Din 1959, liderul spiritual trăieşte în India, în urma revoltei tibetane fără succes împotriva forțelor de ocupație chineze.

Mai târziu, a creat un guvern în exil în orașul Dharamshala, nordul Indiei, de unde conduce mii de tibetani care l-au urmat. Incidentul din februarie nu este pentru prima dată când liderul care a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru Pace a stârnit controverse în ultimii ani. El și-a cerut scuze după un interviu acordat BBC în 2019, în timpul căruia a spus că dacă ar trebui să-i succeadă o femeie aceasta "ar trebui să fie mai atractivă". El a sugerat şi că Europa ar trebui să rămână pentru europeni, întrebat de creșterea numărului de refugiați africani pe continent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Dalai Lama și-a cerut scuze după ce a sărutat un copil pe buze și apoi i-a cerut să-i "sugă limba"