Antena Meniu Search
x

Valul de aer rece siberian s-a întins peste aproape toată Europa

Roma a avut parte de cea mai serioasă ninsoare din ultimii şase ani, iar în Croaţia a fost mobilizată armata.

Vezi și

Roma a avut parte de cea mai serioasă ninsoare din ultimii şase ani, iar în Croaţia a fost mobilizată armata. Lângă noi, în Bulgaria, s-a emis cod roşu de ninsori, dar şi portocaliu, de ger tăios.

Timp de două zile, Bulgaria nu scapă de codul roşu şi portocaliu de vreme rea. Ninge abundent, vântul bate cu putere în toată ţara, iar temperaturile vor scădea cu mult sub zero grade Celsius chiar și ziua. 

În Croaţia, temperatura a coborât până la minus 11 grade Celsius. În doar 24 de ore, stratul de zăpadă a ajuns aproape de un metru. Guvernul a mobilizat armata.

În Bosnia şi Herţegovina, acoperişul unei şcoli s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii. La vest de noi, în Ungaria, meteorologii se aşteaptă ca temperatura resimţită să se poată compara cu cea de la Polul Nord. De vină, ca şi la noi, e vântul, care va bate cu forţa unui ciclon.

Pe acelaşi subiect

Valul de ger siberian însoţit de ninsori a lovit şi nordul Italiei, iar acum se deplasează spre sud. Faimoasele monumente istorice de la Roma au fost acoperite de zăpadă. La Vatican, mai mulţi preoţi aflaţi în vizită s-au jucat cu bulgări. 

Pe coastele Estoniei, Marea Baltică a îngheţat pe kilometri întregi. În Franţa, un om fără adăpost a murit de frig. Iar britanicii se pregătesc pentru un sfârşit un sfârşit de iarnă ca în Siberia.

Cu vremea imprevizibilă se luptă şi americanii. Cel puţin cinci au murit şi câteva zeci au fost răniţi în centrul Statelor Unite, după ce zona a fost lovită de tornade. Una dintre ele a avut un diametru de aproape 300 de metri la sol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Valul de aer rece siberian s-a întins peste aproape toată Europa