Antena Meniu Search
x

Una din trei companii din România este condusă de o femeie

Tot mai multe femei intră în afaceri! O treime dintre companiile româneşti sunt conduse de doamne.

Vezi și

Tot mai multe femei intră în afaceri! O treime dintre companiile româneşti sunt conduse de doamne. Negocierea, intuiţia şi analiza sunt atuurile lor în faţa bărbaţilor manageri. Cu aceleaşi arme, cele mai puternice femei antreprenor încearcă acum să se facă auzite şi în faţa guvernanţilor.

Mihaela Proicea este acţionar unic al unui business medical de peste 5 milioane de euro. A început munca în presa anilor 90 şi a încercat şi business-uri în modă şi publicitate. După 20 de ani, a ajuns una dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. 

Este printre puţinele femei din România care au ajuns la această performanţă. Statistica arată că cele mai multe femei antreprenor au afaceri mici sau mijlocii. Multora le lipseşte curajul să rişte în economie, spun specialiştii din piaţă.

Sau cele care îşi iau cariera în propriile mâini. Anca Rancea este un altfel de antreprenor. A renunţat la munca în corporaţie, pentru a fi propriul şef. De şase ani, alege cât şi cu cine lucrează. 

Pe acelaşi subiect

Sunt peste 2 milioane de români ca şi ea, freelanceri. Care îşi fac planuri de pensie, au nevoie de servicii medicale sau asigurări speciale. Sunt doar câteva dintre obiectivele Federaţiei Patronatelor Femeilor Antreprenor, care va fi lansată chiar pe 8 martie. 

La nivel naţional, o treime din afacerile româneşti sunt conduse de femei. Cele mai multe doamne în funcţii de conducere sunt în Bucureşti, Cluj, Timiş şi Constanţa. La polul opus, judeţele în care femeile sunt cel mai prost reprezentate la vârful companiilor sunt  Ialomiţa, Călăraşi, Sălaş sau Giurgiu.  

Cele mai multe afaceri conduse de femei sunt în comerţ, consultanţă, baruri sau farmacii.

La nivel european, Spania, Polonia şi Portugalia conduc topul ţărilor care îşi lasă afacerile pe mâna femeilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Una din trei companii din România este condusă de o femeie