Antena Meniu Search
x

Noua variantă a decretului Trump care interzice intrarea în SUA a musulmanilor, nu se aplică celor care deţin carte verde

O nouă versiune a ordinului prezidenţial privind accesul în Statele Unite nu se va aplica deţinătorilor de carte verde, a declarat sâmbătă secretarul pentru securitate internă John Kelly, citat de Reuters.

O nouă versiune a ordinului prezidenţial privind accesul în Statele Unite nu se va aplica deţinătorilor de carte verde, a declarat sâmbătă secretarul pentru securitate internă John Kelly, citat de Reuters.

Precedentul ordin semnat de preşedintele Donald Trump interzicea complet, timp de trei luni, intrarea în SUA a cetăţenilor a şapte state cu populaţie majoritar musulmană. Interdicţia ar fi urmat să se aplice şi tuturor refugiaţilor, indiferent de ţara de origine, timp de patru luni, precum şi celor din Siria, pe termen nelimitat. Imediat după intrarea în vigoare, actul a creat situaţii neprevăzute pe aeroporturi din Statele Unite şi din străinătate.

'Preşedintele are în vedere emiterea unei versiuni mai stricte, mai simple a primului (ordin). Iar eu voi avea ocazia să lucrez la un plan de implementare, în special pentru a mă asigura că nu va fi nimeni într-un fel prins în sistemul de deplasare din străinătate către aeroporturile noastre', a afirmat Kelly la Conferinţa pentru securitate de la Munchen.

Întrebat dacă li se va permite accesul deţinătorilor de permise de rezidenţă - cunoscute sub denumirea de 'green cards' (cărţi verzi) - Kelly a răspuns: 'Este o presupunere bună şi, în ceea ce priveşte vizele (...) dacă aceştia sunt în curs de deplasare dintr-o ţară îndepărtată către Statele Unite, la sosire li se va permite intrarea'.

Pe acelaşi subiect

Secretarul pentru securitate a promis 'o scurtă perioadă de tranziţie pentru a ne asigura că persoanele de la celălalt capăt nu urcă în aeronave. Dar dacă sunt într-un avion, pe drumul de intrare, li se va permite să intre în ţară'.

Decretul iniţial lui Trump a fost blocat prin acţiuni judiciare. El a produs haos în sistemul de imigrare în SUA şi a fost criticat de ţările afectate - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen - precum şi de aliaţii occidentali ai americanilor şi de mari corporaţii, în special din domeniul tehnologiei, reaminteşte Reuters.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Noua variantă a decretului Trump care interzice intrarea în SUA a musulmanilor, nu se aplică celor care deţin carte verde