Antena Meniu Search
x

Veşti proaste pentru românii care visau la un concediu în Grecia: nu mai puţin de 13 insule au fost trecute la nivelul "roşu închis". Avertisment pentru toţi europenii

Grecia a intrat pe lista roşie, iar modificarea operată de CNSU va intra în vigoare de la 1 august. Decizia a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii românii care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână.

de Redactia Observator

la 30.07.2021, 10:10

Veşti proaste pentru românii care visau la un concendiu în Grecia: nu mai puţin de 13 insule au fost trecute la nivelul "roşu închis". Avertisment pentru toţi europenii
- Profimedia

În paralel, Centrul European pentru Controlul Bolilor a marcat cu roşu închis nu mai puţin de 13 insule greceşti. Cu alte cuvinte, orice călătorie înspre şi dinspre aceste zone este descurajată. Printre cele 13 insule se numără şi destinaţii extrem de cunoscute şi de frecventate de turişti, precum Rodos, Santorini sau Mykonos, notează Reuters.

Notitificarea cu "roşu închis" reprezintă zone cu risc ridicat de infectare. Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, Grecia are o incidenţă de 3,46. Orice ţară care depăşeşte rata de 3, trece automat pe lista roşie.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Vacanțe ruinate pentru românii care vor să meargă în Grecia

Pe acelaşi subiect

Includerea Greciei pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic compromite vacanțele a mii de români. Potrivit reglementărilor în vigoare, turiştii nevaccinaţi care se întorc din această destinaţie preferată pentru vacanța de vară vor fi nevoiţi să facă şi teste PCR şi să stea şi în carantină. Singurii scutiţi de orice îngrijorare sunt cei vaccinaţi.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din statele aflate pe lista galbenă sau pe cea roşie. În schimb, cei nevaccinaţi care intră în România din ţările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile, dacă nu prezintă un test PCR negativ.

Cei nevaccinaţi care vin din ţările incluse în zona roşie sunt nevoiţi să stea în carantină indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Veşti proaste pentru românii care visau la un concediu în Grecia: nu mai puţin de 13 insule au fost trecute la nivelul "roşu închis". Avertisment pentru toţi europenii