Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin a mărit armata Rusiei din pix. Efectivul forţelor ruse va creşte cu 137.000 de soldaţi

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, joi, un decret de sporire a forţelor armate ale Rusiei de la 1,9 milioane la 2,04 milioane, în contextul în care războiul din Ucraina intră în a şaptea lună de desfăşurare, relatează Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 25.08.2022, 16:43

Vladimir Putin a mărit armata Rusiei din pix. Efectivul forţelor ruse va creşte cu 137.000 de soldaţi
Vladimir Putin a mărit armata Rusiei din pix. Efectivul forţelor ruse va creşte cu 137.000 de soldaţi - Profimedia

Moscova nu a mai dezvăluit informaţii cu privire la pierderile din Ucraina după primele săptămâni, dar oficialii occidentali şi guvernul de la Kiev spun că numărul victimelor se ridică la mii. Efectivul armatei ruse va creşte cu 137.000 de soldaţi. Decretul intră în vigoare la 1 ianuarie, conform decretului publicat pe portalul legislativ al guvernului.

Ultima dată când Putin a stabilit dimensiunea armatei ruse a fost în noiembrie 2017, când numărul personalului de luptă a fost stabilit la 1,01 milioane dintr-un număr total de forţe armate, inclusiv necombatanţi, de 1,9 milioane. Rusia nu a precizat câte victime a înregistrat în Ucraina din primele săptămâni de campanie, când a menţionat că 1.351 dintre militarii săi au fost ucişi.

Estimările Occidentului susţin că numărul real ar putea fi de cel puţin 10 ori mai mare, în timp ce Ucraina susţine că a ucis sau rănit cel puţin 45.000 de soldaţi ruşi de când la începutul războiului. Kievul a fost, de asemenea, reticent în a publica informaţii despre numărul militarilor ucişi în război, dar şeful forţelor armate ucrainene a declarat, luni, că aproximativ 9.000 de militari au fost ucişi.

Decretul lui Putin nu menţionează cum urmează să fie realizată creşterea efectivului armatei, ci a instruit guvernul să aloce bugetul corespunzător. Potrivit unui raport anual autorizat al Institutului Internaţional de Studii Strategice, Rusia avea 900.000 de angajaţi în serviciu activ la începutul acestui an şi rezerve de 2 milioane de oameni în serviciu militar în ultimii cinci ani.

Pe 22 august, generalul Valerii Zalujnîi, şeful armatei ucrainene, a anunţat că aproape 9.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cele şase luni de invazie rusă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a mărit armata Rusiei din pix. Efectivul forţelor ruse va creşte cu 137.000 de soldaţi