Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin, mesaj pentru Emmanuel Macron după victoria în alegerile prezidențiale din Franța

Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa, a anunțat Moscova. Potrivit unui comunicat al Kremlinului, Vladimir Putin i-a urat președintelui francez Emmanuel Macron succes în „activitățile de stat, precum și sănătate și bunăstare”, scrie CNN.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.04.2022, 21:37

Vladimir Putin, mesaj pentru Emmanuel Macron după victoria în alegerile din Franța
Vladimir Putin, mesaj pentru Emmanuel Macron după victoria în alegerile din Franța - Profimedia

Liderul rus l-a felicitat luni pe Emmanuel Macron după ce a fost reales ieri preşedinte al Franţei pentru un nou mandat de cinci ani. Vladimir Putin i-a urat "din suflet succes în activitățile de stat, precum și sănătate și bunăstare", se arată în mesajul, publicat de Kremlin.

Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa, descriindu-l ca pe un „prieten adevărat”, potrivit BBC News. El a scris pe Twitter: „Îi doresc lui Emmanuel Macron noi succese în beneficiul poporului francez. Apreciez sprijinul Franței și sunt convins: pășim împreună spre noi victorii comune! Pentru o Europă puternică și unită!”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Emmanuel Macron, victorie la alegerile prezidenţiale din Franţa

Pe acelaşi subiect

Candidatul de centru, Emmanuel Macron a învins-o pe candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen.

Rezultatele finale ale alegerilor anunțate de ministerul de Interne arată că Macron a obținut 18,8 milioane de voturi (58,54% ), iar Le Pen a obținut 13,3 milioane de voturi (41,46%). 28,01% dintre francezi nu au votat, aceasta fiind cea mai mare rată de absenteism din 1969 până în prezent.

Macron a devenit, astfel, primul președinte francez în exercițiu din ultimii 20 de ani care este reales.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, mesaj pentru Emmanuel Macron după victoria în alegerile prezidențiale din Franța