Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin: Nu regret nimic. Mobilizarea se va termina în două săptămâni. 222.000 de ruşi au fost mobilizaţi. Un conflict între NATO și Rusia ar duce la o catastrofă globală

Vladimir Putin a anunţat că "mobilizarea parţală" decretată în Rusia pentru războiul din Ucraina se va termina în două săptămâni și că nu are planuri pentru recrutări suplimentare.

de Redactia Observator

la 14.10.2022, 17:26

Vladimir Putin: Nu regret nimic. Mobilizarea se va termina în două săptămâni. 222.000 de oameni au fost mobilizaţi
Vladimir Putin, conferinţă de presă după summitul de la Astana - Getty Images

Mobilizarea parțială din Rusia se va încheia în aproximativ două săptămâni. 222.000 din aproximativ 300.000 de rezervişti au fost deja mobilizați, a anunţat vineri președintele rus Vladimir Putin, potrivit presei ruse. "În prezent 222.000 de oameni din 300.000 au fost mobilizați în trupele de pregătire. Cred că toate activitățile de mobilizare vor fi finalizate în aproximativ două săptămâni”, a spus Putin la o conferinţă în urma summitului regional de la Astana, Kazahstan.

Nu au fost primite și nu sunt planificate noi propuneri din partea Ministerului Apărării privind numărul de persoane mobilizate, a mai transmis Putin. Calitatea mobilizării ar trebui îmbunătățită, a mai spus liderul rus. 

Despre situația din Ucraina, Putin a declarat că nu este încă nevoie de lovituri masive împotriva Ucrainei şi că Rusia nu își propune să o distrugă. O ciocnire directă între trupele NATO și armata rusă este un pas periculos care va duce la o catastrofă globală, a mai spus Putin care a adăugat că nu are regrete. 

Putin nu vede "necesitatea" unei întâlniri cu Biden

Pe acelaşi subiect

Putin a mai spus că nu vede necesitatea organizării unei întâlniri Biden, spunând că în prezent nu există negocieri pentru rezolvarea conflictului din Ucraina. "Nu văd necesitatea unei întâlniri, în momentul de faţă nu există nicio platformă de negocieri" pentru soluţionarea conflictului din Ucraina, a declarat Vladimir Putin. Vladimir Putin a precizat că nu a decis încă dacă va participa la summitul G20 din noiembrie, din Bali, Indonezia. 

Liderul de la Casa Albă a declarat că s-ar întâlni cu Vladimir Putin pentru a discuta despre eliberarea jucătoarei de baschet americane Brittney Griner, precizând însă că nu ar vorbi fără lideri din Ucraina despre oprirea războiului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin: Nu regret nimic. Mobilizarea se va termina în două săptămâni. 222.000 de ruşi au fost mobilizaţi. Un conflict între NATO și Rusia ar duce la o catastrofă globală