Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin pleacă luni în Belarus. Prima vizită la "aliatul" Lukaşenko în ultimii 3 ani

Preşedintele rus, Vladimir Putin, urmează să efectueze o ”vizită de lucru” luni, în Belarus, aliatul său în Războiul rus din Ucraina, a transmis, vineri, serviciul de presă al preşedinţiei belaruse, relatează AFP, conform News.ro.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 11:30

Vladimir Putin și Aleksandr Lukaşenko
Vladimir Puțin pleacă luni la Belarus, aliatul său în Războiul rus din Ucraina - Profimedia

Vladimir Putin urmează să fie primit de către omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko la Palatul Independenţei din Minsk în cadrul acestei ”vizite de lucru în Belarus”, potrivit preşedinţiei belaruse.

Negocieri bilaterale urmează să aibă loc cu privire la ”integrarea ruso-belarusă”, după ce cele două ţări au încheiat mai multe acorduri de cooperare economică şi militară.

”Preşedinţii vor acorda prioritate problemelkor de securitate şi vor face un schimb de puncte de vedere despre situaţia în regiune şi în lume”, se arată în acest comunicat, arată sursa citată.

Preşedinţia belarusă nu menţionează nicărieri în comunicat Războiul rus din Ucraina. Belarusul a fost folosit pe post de bază din spatele frontului de către armata rusă în Războiul rus din Ucraina, lansat de liderul de la Kremlin la 24 februarie.

Însă armata belarusă nu a luat parte, până în prezent, la confruntări armate pe teritoriul ucrainean. Belarusul şi Rusia au anunţat la junmătatea lui octombrie înfiinţarea unei forţe militare comune, însă exclusiv ”defensivă”, potrivit Minskului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin pleacă luni în Belarus. Prima vizită la "aliatul" Lukaşenko în ultimii 3 ani