Antena Meniu Search
x

Kievul, atacat cu drone. Zelenski: "Toate cele 13 aparate au fost doborâte de sistemul nostru de apărare antiaeriană"

Noi explozii au avut loc în Kiev, după mai multe atacuri cu drone de provenineţă iraniene. În urma atacurilor, două clădiri administrative au fost avariate în cartierul central al capitalei ucrainene.   

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 11:43

Kievul, atacat cu drone. Zelenski: "Toate cele 13 aparate au fost doborâte de sistemul nostru de apărare antiaeriană" - Profimedia

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât "toate cele 13 drone" lansate de Rusia în noi atacuri care au avut loc miercuri dimineaţă asupra Kievului şi în împrejurimi, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski într-un mesaj video, potrivit AFP, citat de Agerpres

Capitala Ucrainei, vizată de "două valuri" de drone

"Teroriştii au început dimineaţa cu 13 Shahed", a declarat liderul de la Kiev, cu referire la dronele kamikaze de fabricaţie iraniană. "Conform unor informaţii preliminare, toate cele 13 (drone) au fost doborâte de sistemul nostru de apărare antiaeriană", a mai spus Zelenski.

Capitala Ucrainei a fost vizată de "două valuri" de drone, care nu au făcut victime, a spus la rândul său şeful administraţiei militare a oraşului, Serhii Popko, într-un comunicat publicat pe Telegram.

"Resturi din dronele doborâte au lovit o clădire administrativă" în cartierul Şevcenkivski, în zona de centru-vest a capitalei, a declarat el. La faţa locului, jurnaliştii AFP au văzut că acoperişul clădirii a fost parţial distrus."Patru imobile rezidenţiale" au fost avariate uşor, a adăugat Popko.

Anterior, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunţat că mai multe explozii s-au produs miercuri dimineaţă în centrul capitalei, după un atac cu drone. De mai multe săptămâni, Rusia efectuează că regularitate atacuri asupra infrastructurii energetice în Ucraina, aruncând milioane de persoane în întuneric şi în frig. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Kievul, atacat cu drone. Zelenski: "Toate cele 13 aparate au fost doborâte de sistemul nostru de apărare antiaeriană"