Antena Meniu Search
x

Volodimir Zelenski a prezis victoria Ucrainei la Globurile de Aur 2023: "Nu va exista al treilea război mondial, nu este o trilogie"

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a apărut printr-un apel video la gala Globurilor de Aur 2023, marți seară, 10 ianuarie.

de Redactia Observator

la 11.01.2023, 11:18

Volodimir Zelenski a prezis victoria Ucrainei la Globurile de Aur 2023
Volodimir Zelenski a prezis victoria Ucrainei la Globurile de Aur 2023 - Profimedia

Zelenski a fost prezentat de actorul și regizorul Sean Penn, cunoscut pentru filmele sale câștigătoare de premii Oscar în „Mystic River” din 2003 și „Milk” din 2008.  Starul din „Gaslit” s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev în luna noiembrie pentru a-și exprima sprijinul pentru țara devastată de război, unde a filmat un documentar pentru Vice Studios la începutul anului, potrivit Variety.

Din curajul desprins din altă lume al tinerilor iranieni, mișcările mereu perseverente ale femeilor din Afganistan, ni se reamintește, fără îndoială, că libertatea de a visa nu este doar un lux, ci mai degrabă o nevoie umană pentru care trebuie luptată și sacrificată. Dacă libertatea de a visa ar fi o suliță, vă prezint cu mândrie o ființă umană care în seara asta reprezintă vârful cel mai șlefuit al acesteia, a spus Sean Penn.

Zelenski a prezis victoria Ucrainei în războiul cu Rusia

Zelenski s-a adresat apoi publicului printr-un mesaj înregistrat, amintind de începutul Globurilor de Aur în 1944. 

Pe acelaşi subiect

Al Doilea Război Mondial nu se încheiase, însă situația se întorsese la 180 de grade și toți știau cine va învinge. Erau încă bătălii și lacrimi în perioada în care au apărut premiile Globurile de Aur pentru a onora cei mai buni actori ai anului 1943. Acum este 2023, războiul din Ucraina nu s-a încheiat încă, dar, la fel, roata se va întoarce. Și deja este clar cine va câștiga. Mai sunt bătălii și lacrimi, dar acum vă pot spune cu siguranță cei care au fost cei mai buni în anul precedent, sunteți voi. Oamenii liberi ai unei lumi libere. Cei care s-au unit în sprijinului poporului ucrainean, liber în lupta noastră comună pentru libertate”, a transmis președintele.

Publicul a izbucnit în urale când președintele Zelenski a prezis victoria Ucrainei în războiul cu Rusia.„Nu va exista al treilea război mondial, nu este o trilogie. „Ucraina va opri agresiunea rusă asupra pământului nostru”, a continuat Zelenski.

Drept cadou, Sean Penn i-a oferit președintelui unul dintre trofeele sale Oscar. Momentul a fost distribuit pe Twitter de Anton Gerashchenko, consilierul ministrului afacerilor interne al Ucrainei. În schimb, Sean a primit un Ordin de Merit pentru relația sa specială cu Ucraina. Apariția lui Zelenski la Globurile de Aur vine la o săptămână după ce Casa Albă s-a angajat să trimită 3,75 miliarde de dolari drept ajutor militar Ucrainei și țărilor NATO adiacente, cel mai mare ajutor din partea SUA pe fondul invaziei ruse din Ucraina. 

Războiul din Ucraina se află într-un moment critic în acest moment și trebuie să facem tot ce putem pentru a-i ajuta pe ucraineni să continue să reziste agresiunii ruse”, a declarat Laura Cooper, secretar adjunct al apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski a prezis victoria Ucrainei la Globurile de Aur 2023: "Nu va exista al treilea război mondial, nu este o trilogie"