Antena Meniu Search
x

Ucraina va primi, în premieră, vehicule de luptă Bradley, noi rachete și noi drone, anunţă Zelenski. "Pacea se apropie cu fiecare zi"

Preşedintele Volodimir Zelenski anunță că Ucraina va primi un nou pachet de asistenţă din partea SUA, în valoare totală de aproape 3 miliarde de dolari. Kievul va primi vehicule de luptă Bradley, "noi arme şi proiectile, inclusiv unele de înaltă precizie. Noi rachete. Noi drone”. 

de Redactia Observator

la 07.01.2023, 07:36

Ucraina va primi vehicule de luptă Bradley, "noi rachete, noi drone", anunţă Zelenski. "Pacea se apropie cu fiecare zi"
Ucraina va primi vehicule de luptă Bradley, "noi rachete, noi drone", anunţă Zelenski. "Pacea se apropie cu fiecare zi" - Profimedia Images

”În sfârşit, putem spune că am reuşit să ducem puterea Ucrainei şi cooperarea cu partenerii privind apărarea la un nou nivel. Cel de care avem nevoie cu adevărat chiar acum. Acum, soldaţii noştri vor avea mai multe arme, echipamente, focuri, sisteme defensive, care ne vor face mai pregătiţi pentru orice planuri de escaladare ale Rusiei şi pentru acele atacuri cu care statul terorist loveşte, indiferent că este o sărbătoare sau o zi obişnuită”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis vineri seară.

Preşedintele Ucrainei a adăugat că, de când a vizitat Statele Unite, în urmă cu două săptămâni, au avut loc deja peste 20 de etape în ”maratonul diplomatic”. 

”Este vorba despre discuţiile cu liderii din Germania, Suedia, Japonia, Croaţia, Spania, Letonia, Turcia, Franţa, Danemarca, România, Canada, Norvegia, Regatul Unit, Ţările de Jos, Israel, Grecia şi India. În plus, primele negocieri din acest an cu preşedintele Comisiei Europene. De asemenea, legături constante cu reprezentanţi ai SUA”, a menţionat Zelenski.

El a continuat spunând că vineri o delegaţie a Senatului american s-a aflat la Kiev şi a avut loc o discuţie între ministrul Apărării din Ucraina şi secretarul Apărării din SUA.

Pe acelaşi subiect

Zelenski anunță un nou pachet de asistență militară din partea SUA

”Şi astăzi, un nou pachet de asistenţă din partea SUA pentru ţara noastră a fost anunţat – şi unul foarte puternic! Pentru prima dată, vom primi vehicule de luptă Bradley – asta este exact ce avem nevoie. Noi arme şi proiectile, inclusiv unele de înaltă precizie. Noi rachete. Noi drone. E la timp şi puternic. Suma totală a acestui pachet de sprijin din partea Statelor Unite este de aproape 3 miliarde de dolari”, a punctat Zelenski.

El i-a mulţumit preşedintelui SUA, Joe Biden, membrilor Congresului şi americanilor care ştiu că libertatea merită protejată.

”Avem acum un pas înainte semnificativ din partea Germaniei, pentru a întări securitatea nu doar a Ucrainei, ci şi a întregii Europe, în special întreaga zonă de graniţă cu Rusia. Întărirea apărării aeriene a noastră este un demers direct pentru dezescaladare, aici şi acum. Cu cât mai puţine oportunităţi are Rusia să terorizeze oraşe paşnice, cu atât mai mic va fi potenţialul general de agresiune rusesc”, a spus Volodimir Zelenski.

El a arătat că i-a mulţumit cancelarului Scholz pentru decizia de a livra Ucrainei sisteme de apărare anti-aeriană Patriot, care împreună cu cele germane IRIS-T, vor face ”cerurile ucrainene şi europene mult mai sigure”, şi a spus că au discutat alte aspecte ale cooperării în domeniul Apărării, mai exact despre cele 40 de vehicule Marder şi alte lucruri necesare pentru a opri agresiunea rusească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ucraina va primi, în premieră, vehicule de luptă Bradley, noi rachete și noi drone, anunţă Zelenski. "Pacea se apropie cu fiecare zi"