Antena Meniu Search
x

Video Volodimir Zelenski a vizitat oraşul Herson, după retragerea trupelor ruse, la nouă luni de la invazie. "Suntem gata pentru pace"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat luni o vizită la Herson, un oraş-cheie situat în sudul Ucrainei, preluat de la ruşi săptămâna trecută, declară o sursă din cadrul preşedinţiei ucrainene AFP, citată de News

de Redactia Observator

la 14.11.2022, 13:51

Forţe ruse s-au retras în urmă cu câteva zile de la Herson - după opt luni de ocupaţie -, lăsând cale liberă militarilor ucraineni să preia oraşul vineri.

Preşedintele i-a asigurat pe oameni că autorităţile fac tot posibilul pentru a stabiliza regiunea."Mergem înainte. Suntem gata pentru pace, pace pentru întreaga noastră ţară", a declarat Zelenski, relatează CNN

Liderul de la Kiev a mai spus că armatele lui Putin au lăsat în urmă aceleaşi atrocităţi ca şi în alte zone ocupate, după ce au transformat oraşul într-o adevărată bază militară. Sute de oameni ar fi murit aici, iar localnicii rămaşi în viaţă nu au nici acum apă, curent şi medicamente. 

Armata rusă continuă bombardamentele în oraşele vecine

Sâmbătă, mulțimile au sărbătorit eliberarea orașului Herson, după ce trupele ruse s-au retras spre est. Totuşi, viața rămâne departe de a fi normală, iar autoritățile avertizează locuitorii să fie precauți cu privire la explozibilii aruncaţi prin oraş. 

Armata rusă continuă bombardamentele în localităţile din vecinătatea oraşului Herson, dar şi atacul asupra Donbasului. Duminică, trupele ruseşti ar fi capturat localitatea Maiorsk din estul regiunii Doneţk, fiind prima victorie revendicată de Moscova după retragerea din Herson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski a vizitat oraşul Herson, după retragerea trupelor ruse, la nouă luni de la invazie. "Suntem gata pentru pace"