Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Volodimir Zelenski, primit la Casa Albă. Preşedintele Ucrainei şi soţia sa, Olena, au fost întâmpinaţi de Joe şi Jill Biden

Război în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, au sosit la Casa Albă, unde au fost întâmpinați de președintele Joe Biden și de soția sa, Jill.

De Redactia Observator la 21.09.2023, 22:58

Zelenski, primit de Joe Biden la Casa Albă. Este a şasea întâlnire dintre cei doi șefi de stat. Totodată, este a treia vizită a lui Zelenski la Washington în timpul actualei administraţii americane.

Volodimir Zelenski, la Casa Albă

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a anunţat joi că Statele Unite vor livra Ucrainei "importante" mijloace de apărare aeriană, dar preşedintele Joe Biden nu doreşte să furnizeze rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune solicitate de preşedintele ucrainean.

Zelenski s-a întâlnit joi cu membri ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor SUA, care vor aproba un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 24 de miliarde de dolari, relatează Mediafax. Preşedintele republican al Camerei Inferioare a Parlamentului SUA, Kevin McCarthy, a refuzat să răspundă direct reporterilor atunci când problema asistenţei pentru Kiev este adusă în discuţie de către congresmeni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski, primit la Casa Albă. Preşedintele Ucrainei şi soţia sa, Olena, au fost întâmpinaţi de Joe şi Jill Biden