Antena Meniu Search
x

Zelenski imploră ajutorul liderilor mondiali, în fața Adunării Generale a ONU: "Ocupantul rus trebuie să se întoarcă pe propriul pământ"

Război în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a implorat marți pe liderii mondiali reuniți la Adunarea Generală a ONU să rămână uniți împotriva invaziei Rusiei și a declarat că Moscova trebuie să fie împinsă înapoi pentru ca lumea să se poată întoarce la rezolvarea provocărilor globale urgente.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 22:38

Zelenski, în fața Adunării Generale a ONU
Zelenski, în fața Adunării Generale a ONU - Profimedia

Zelenski a stârnit aplauze, marți, când și-a ocupat locul la pupitrul Adunării Generale a ONU din New York, purtând o cămașă de culoare verde măsliniu, la prima sa apariție la Adunarea Generală anuală a ONU de când Rusia i-a invadat țara, în 2022.

Zelenski: Ocupantul rus trebuie să se întoarcă pe propriul pământ

„Ucraina face totul pentru a se asigura că, după agresiunea rusă, nimeni din lume nu va îndrăzni să atace vreo națiune”, a spus el. „Înarmarea trebuie să fie limitată, crimele de război trebuie pedepsite, oamenii deportați trebuie să se întoarcă acasă, iar ocupantul trebuie să se întoarcă pe propriul pământ”„Trebuie să fim uniți pentru a reuși - și o vom face”, a adăugat el, potrivit Mediafax.

El a acuzat Rusia că manipulează piețele globale de alimente pentru a încerca să obțină recunoașterea internațională a proprietății asupra terenurilor pe care le-a confiscat de la Kiev. El a spus că Moscova comite un genocid prin răpirea copiilor ucraineni.

Pe acelaşi subiect

Îndemnul lui Zelenski în faţa Adunării Generale a ONU

Făcând un semn către Sudul Global, al cărui sprijin îl caută în confruntarea cu Rusia, Zelenski a vorbit despre agravarea crizei climatice și despre dezastrele naturale, menționând cutremurul recent din Maroc și inundațiile din Libia.

„Trebuie să o oprim. Trebuie să acționăm uniți pentru a învinge agresorul și să ne concentrăm toate capacitățile și energia pentru a aborda aceste provocări”, a declarat el în cadrul Adunării Generale a ONU.

Anterior, oficialii ucraineni au declarat că nouă persoane au fost ucise în urma unor atacuri rusești, inclusiv un atac cu dronă care a incendiat depozite industriale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Zelenski imploră ajutorul liderilor mondiali, în fața Adunării Generale a ONU: "Ocupantul rus trebuie să se întoarcă pe propriul pământ"