Antena Meniu Search
x

"Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?" Un britanic eliberat de Rusia povestește că a fost "tratat mai rău decât un câine"

Un britanic eliberat de Rusia a declarat că a fost "tratat mai rău decât un câine" şi ţinut în izolare timp de cinci luni, transmite BBC. Aiden Aslin s-a întors în Marea Britanie după ce a fost deţinut timp de luni de zile în urma capturării sale de către forţele susţinute de Rusia în Ucraina.

De Redactia Observator la 26.09.2022, 10:24
"Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?" Un britanic eliberat de Rusia povestește că a fost "tratat mai rău decât un câine"
"Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?" Un britanic eliberat de Rusia povestește că a fost "tratat mai rău decât un câine" - Profimedia Images

Într-un interviu pentru ”Sun on Sunday”, el a spus că după ce a fost înjunghiat a fost întrebat dacă vrea o moarte rapidă sau "o moarte frumoasă", scrie News.ro.

 

El a spus că prizonierii trebuiau să cânte imnul naţional rusesc în fiecare dimineaţă. "Şi dacă nu îl cântai, erai pedepsit pentru asta. Erai bătut", a spus britanicul. 

 

Pe acelaşi subiect

În interviu, fostul prizonier a spus că a fost înjunghiat în timpul cât a fost ţinut în captivitate - şi bătut din cauza tatuajelor sale.

 

Aslin din Newark, Nottinghamshire, a fost reţinut în aprilie în timp ce lupta în oraşul Mariupol din sud-estul ţării. El, Pinner şi un cetăţean marocan, Brahim Saadoun, au fost judecaţi în autoproclamata Republică Populară Doneţk şi li s-a spus că riscă pedeapsa cu moartea.

"Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?"

Referindu-se la momentul în care a fost înjunghiat în spate cu un cuţit, dl Aslin a spus: "Ştiam că există o posibilitate foarte mare să fiu ucis." Apoi a fost întrebat de un rus care îl păzea: "Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?" Răspunzând "o moarte rapidă", lui Aslin i s-a spus: "Vei avea o moarte frumoasă şi mă voi asigura că va fi o moarte frumoasă".

 

El a spus că a fost bătut pentru că avea un tatuaj cu un trident ucrainean şi pentru unul care arăta perioada petrecută în Siria.

 

Aslin a mai arătat că a fost ţinut într-o celulă de două persoane cu patru persoane şi că a trebuit să doarmă pe un covor infestat cu păduchi. "Nu puteam să mergem la toaletă cum trebuie pentru că nu aveam toaletă", a spus el, adăugând că au fost nevoiţi să folosească sticle goale.

 

El a povestit că a supravieţuit timp de trei săptămâni mâncând bucăţi de pâine şi apă - şi "în cele din urmă a trebuit să îi implorăm să ne dea apă de la robinet". 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?" Un britanic eliberat de Rusia povestește că a fost "tratat mai rău decât un câine"

Breaking News

Aderarea României la Schengen, primul punct pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 8 decembrie

Aderarea României la Schengen, primul punct pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 8 decembrie