Antena Meniu Search
x

Zaporojie, lovit de rachete ruseşti pentru a doua oară în mai puţin de 24 de ore. În Harkov, zeci de localităţi vor fi evacuate din cauza bombardamentelor neîncetate

Război în Ucraina. Oraşul ucrainean Zaporojie a fost din nou lovit de rachetele ruseşti, pentru a doua oară în mai puţin de 24 de ore. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa, iar printre răniţi se află mai mulţi copii şi adolescenţi, la fel ca la atacul precedent. Pe front, situaţia este tot mai gravă în estul regiunii Harkov: 37 de localităţi vor fi evacuate din cauza bombardamentelor neîncetate ale armatei ruse. Conducerea de la Kiev consideră că, în acest sector, obiectivul Rusiei este de a reduce presiunea asupra trupelor sale din Bahmut, care sunt aproape încercuite.

de Redactia Observator

la 11.08.2023, 08:48

Vezi și

Un hotel din Zaporojie a fost principala ţintă a rachetelor Rusiei, după ce, în ziua precedentă, fusese bombardat chiar centrul oraşului. Bilanţul total al celor două atacuri, încă provizoriu, este de patru morţi şi 25 de răniţi, dintre care unii sunt în stare critică. O fetiţă de trei ani, un băiat de 14 ani şi alţi doi copii au fost răniţi în atacul asupra hotelului.

Iar printre victimele bombardamentului anterior se află două tinere care obişnuiau să cânte pe străzi pentru a întreţine moralul localnicilor. De cealaltă parte, guvernatorul regiunii Briansk din Rusia susţine că doi civili şi-au pierdut viaţa într-un sat de la frontieră, care ar fi fost bombardat de ucraineni.

Pe front, luptele sunt tot mai intense, chiar dacă poziţiile celor două tabere nu par să se schimbe prea mult. Locuitorii din 37 de sate din jurul oraşului Kupiansk au primit ordine de evacuare din cauza bombardamentelor trupelor ruseşti, aflate în ofensivă în acest sector.

Ministrul adjunct al apărării de la Kiev adaugă, însă, că la sud de Kupiansk, armata ucraineană este pe cale să încercuiască unităţile ruseşti din Bahmut, focarul unei bătălii înverşunate în ultimele luni.

Pe acelaşi subiect

Incendiu aproape de reşedinţa lui Vladimir Putin

Volodimir Zelenski: Nu uităm niciodată obiectivul nostru principal: să învingem în război şi să nu ne pierdem ţara. Pregătim mai multe sisteme de protecţie pentru soldaţii noştri şi pentru întreaga societate ucraineană, inclusiv sisteme de apărare antiaeriană.

În acest timp, în Rusia, un incendiu de mare amploare a izbucnit la doar câţiva kilometri de reşedinţa lui Vladimir Putin de lângă Moscova. Unele surse locale menţionează câteva explozii, dar ştirea nu a fost confirmată. Presa oficială rusă afirmă că incendiul a fost stins iar cauza sa nu a fost încă stabilită.

Dar ziariştii străini şi cei ruşi din exil amintesc că apărarea antiaeriană din zona Moscovei a doborât, în mai multe rânduri, drone care ar fi provenit din Ucraina. Chiar şi ieri, ministerul rus al apărării a anunţat că au fost interceptate drone în apropierea capitalei, ca şi în regiunea Kaluga şi la Sevastopol, în Crimeea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi interesat recent de modalităţi de refinanţare a creditului?

Observator » Stiri externe » Zaporojie, lovit de rachete ruseşti pentru a doua oară în mai puţin de 24 de ore. În Harkov, zeci de localităţi vor fi evacuate din cauza bombardamentelor neîncetate