Antena Meniu Search
x

Zelenski e sigur că va câștiga războiul: "Până şi invadatorii spun că noi vom câştiga. Auzim asta în conversaţiile lor"

La cinci luni de când Ucraina a fost invadată de ruşi, Kievul este tot mai sigur că îşi va recuceri teritoriile. Primul bastion rusesc care va pica ar fi regiunea Herson, unde soldaţii ucraineni câştigă teren, potrivit oficialilor ucraineni. Între timp, ruşii continuă să caute aliaţi în lumea arabă. Aflat la Cairo Ministrul de Externe Serghei Lavrov a confirmat că planul Moscovei în Ucraina este de a schimba regimul politic. Creşte tensiunea şi la Chisinău. Premierul Republicii Moldova se teme că invazia rusească nu se va opri în Ucraina.

de Redactia Observator

la 25.07.2022, 14:05

Vezi și

Sunt imaginile avansului trupelor ucrainene în regiunea Herson. Contraofensiva câştiga teren în fiecare zi, însă ruşii nu renunţă la provincie şi au anunţat deja că toate tranzacţiile în regiune se vor face în ruble. Kievul este optimist şi estimează că regiunea va fi recucerită complet până în septembrie. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Nu e nimeni care să îşi facă dubii că vom câştiga. Se pune doar problema cum se va întâmpla asta. Până şi invadatorii spun că noi vom câştiga. Auzim asta în conversaţiile lor mereu. Le spun asta celor apropiaţi atunci când îi contactează. 

Ambiţiile Rusiei au rămas însă la fel de mari. Aflat la Cairo, pentru discuţii cu Liga Arabă, ministrul rus de externe, Sergei Lavrov a spus că este inevitabilă crearea unei noi ordini mondiale. 

Serghei Lavrov, ministru rus de ExterneLumea înseamnă mult mai mult decât doar civilizaţia occidentală. Şi cred că mişcarea este de neoprit. Să încerci să o frânezi înseamnă să te opui procesului obiectiv al istoriei. 

Emoţiile cresc şi la Chişinău. Premierul moldovean Natalia Gavriliţă crede că Rusia nu se va opri la Ucraina. Într-un interviu pentru CNN, prim-ministrul a declarat că ţara sa ar putea fi ţinta următoarei invazii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Zelenski e sigur că va câștiga războiul: "Până şi invadatorii spun că noi vom câştiga. Auzim asta în conversaţiile lor"