Antena Meniu Search
x

Zelenski, mesaj pentru ruşi: "Putin se ascunde în spatele vostru şi vă pârjoleşte ţara şi viitorul"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ales ca în ultima zi a anului, în care Rusia a lansat un nou atac masiv cu rachete asupra ţării sale, soldat cu victime, să adreseze un mesaj nu numai compatrioţilor săi, aşa cum face în fiecare seară de la începutul războiului, ci şi cetăţenilor ruşi obişnuiţi, cărora le-a vorbit în limba rusă, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 01.01.2023, 13:19

Zelenski, mesaj pentru ruşi: "Putin se ascunde în spatele vostru şi vă pârjoleşte ţara şi viitorul"

„Acest atac cu rachete ruseşti de astăzi nu reprezintă sfârşitul de an, oricât de mult şi-ar dori teroriştii acest lucru, ci este deznodământul destinului Rusiei. Statul terorist nu va fi iertat. Iar cei care dau ordine pentru astfel de lovituri şi cei care le execută nu vor primi iertare. Ca să spunem lucrurilor pe nume”, le-a spus Volodimir Zelenski ucrainenilor, la începutul alocuţiunii sale.

Zelenski, mesaj în limba rusă

„NON-oamenii au făcut-o, NON-oamenii vor pierde. Şi noi ştim asta. Teroriştii nu o pot schimba. De Paşte, au avut astfel de atacuri, de Crăciun, de Anul Nou... Ei se numesc creştini, sunt foarte mândri de ortodoxia lor. Dar ei îl urmează pe diavol. Îl susţin şi sunt împreună cu el”, a adăugat Zelenski, după care a anunţat că vrea să povestească despre asta în limba rusă.

„Tot acest război pe care îl duceţi voi, voi sunteţi Rusia, nu este războiul cu NATO, aşa cum mint propagandiştii voştri. Nu este pentru ceva istoric. Este pentru ca o persoană să rămână la putere până la sfârşitul vieţii sale. Şi ce va fi cu voi toţi, cetăţeni ai Rusiei, nu-l interesează. Liderul vostru vrea să arate că are trupele în spatele său şi că el este în frunte. Dar el doar se ascunde. Se ascunde în spatele trupelor, în spatele rachetelor, în spatele zidurilor reşedinţelor şi palatelor sale. El se ascunde în spatele vostru şi vă pârjoleşte ţara şi viitorul. Nimeni nu vă va ierta niciodată pentru teroare. Nimeni în lume nu vă va ierta pentru asta. Ucraina nu va ierta niciodată. Şi voi înşivă nu-i veţi ierta tot ceea ce va distruge şi pe toţi cei pe care îi va ucide” - a fost mesajul pe care Volodimir Zelenski l-a transmis cetăţenilor ruşi.

Pe acelaşi subiect

Revenind la atacul de sâmbătă, Zelenski le-a spus ucrainenilor că deşi sunt victime şi pagube materiale, majoritatea rachetelor au fost interceptate de forţele ucrainene de apărare aeriană. „Dacă nu ar fi fost apărarea aeriană, numărul victimelor ar fi fost altul. Mult mai mare. Şi aceasta este încă o dovadă pentru lume că sprijinul pentru Ucraina trebuie să fie sporit. Le mulţumesc tuturor partenerilor care au ajutat cu apărarea aeriană. IRIS-T, Crotale, NASAMS, Hawk. MANPADS Perun, Mistral, etc. Anul viitor va fi Patriot. Anul acesta s-au produs multe S-300, pe care le-am primit şi noi. Fiecare dintre aceste sisteme este o contracarare a terorii, este ceea ce dovedeşte puterea oamenilor normali şi ineficienţa teroriştilor. O armă împotriva terorii este un mijloc pentru pace”, a punctat Zelenski.

El a anunţat că în ciuda tuturor acestor evenimente petrecute sâmbătă, a avut loc un nou schimb de prizonieri cu Rusia. „În fiecare zi - astăzi nu este o excepţie - ne eliberăm oamenii. În total, 140 de persoane s-au întors astăzi din captivitatea rusă. 22 de ofiţeri, 118 soldaţi şi sergenţi. În total, de la 24 februarie, am adus acasă 1.596 de ucraineni”, a precizat preşedintele ucrainean.

El şi-a încheiat mesajul cu un apel către cetăţenii ucraineni de a nu ignora sirenele de alertă antiaeriană şi le-a mulţumit tuturor celor care „înlătură consecinţele atacurilor teroriste”. „Acum va fi Anul Nou”, a spus la final, simplu, Volodimir Zelenski, lăsând să se înţeleagă că ar putea fi vorba de un nou început pentru Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Zelenski, mesaj pentru ruşi: "Putin se ascunde în spatele vostru şi vă pârjoleşte ţara şi viitorul"