Antena Meniu Search
x

Video Ziua Victoriei în Europa. Ceremonie emoționantă în Franța, pe Champs-Elysees, la 77 de ani de la eliberarea continentului

Parisul a sărbătorit 77 de ani de la victoria Aliaţilor împotriva Germaniei naziste. Emmanuel Macron, din nou preşedinte al Franţei, a participat la ceremonia emoţionantă. A fost prima defilare la care a avut acces şi publicul larg, după doi ani de restricţii din cauza pandemiei.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 08.05.2022, 23:45

Vezi și

La o zi după reînvestirea în funcţia de preşedinte al statului, Emmanuel Macron a participat la ceremonia de aniversare a încheierii războiului. "La Marseillaise" a prins ecou odată cu sosirea liderului pe Champs-Élysées. Maşina prezidenţială a fost escortată de membrii Gărzii Republicane. Primul popas a fost la statuia generalului de Gaulle, eroul eliberării Franţei de sub Germania nazistă şi fost preşedinte al naţiunii. Aici, liderul francez a depus o coroană de flori.

Emmanuel Macron a mers apoi la Mormântul Soldatului Necunoscut de sub Arcul de Triumf, unde a reaprins Flacăra Eternă şi a ţinut un moment de reculegere. Înainte de plecare, Macron a semnat cartea de oaspeţi de sub Arcul de Triumf şi a salutat autorităţile politice şi militare. De la ceremonie nu au lipsit nici veteranii, simbolul luptelor crâncene din Al Doilea Război Mondial. 

Volodimir Zelenski, mesaj puternic de Ziua Victoriei în Europa

Ceremoniile de aniversare nu au avut loc şi în alte state europene, din solidaritate pentru ucraineni. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: În fiecare an, pe 8 mai, împreună cu întreaga civilizaţie a lumii, onorăm oamenii care au apărat planeta de nazism în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Anul acesta spunem "Să nu se mai întâmple niciodată" diferit. 

Tot astăzi, preşedintele Zelenski a participat, prin videoconferinţă, la reuniunea statelor celor mai industrializate, unde a explicat liderilor lumii care este situaţia din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ziua Victoriei în Europa. Ceremonie emoționantă în Franța, pe Champs-Elysees, la 77 de ani de la eliberarea continentului