Antena Meniu Search
x

Video Emmanuel Macron mai are de trecut un test după victoria de la prezidenţiale: Alegerile din luna iunie

Emmanuel Macron a fost reales preşedinte al Franţei. Rezultatele din cel de-al doilea tur de scurtin i-au adus o victorie detaşată. Şi, la fel ca în 2017, o învinge pe Marine Le Pen. Situaţia rămâne în cumpănă până, în ceea ce candidatul de extrema stanga a numit...turul trei. Adică, La alegerile legislative din 12 şi 19 iunie. Atunci vom vedea dacă Emanuel Macron își păstrează sau nu majoritatea în Adunarea Națională sau daca partidele populiste vor reuşi să dea peste cap calculele şi majorităţile. Nemulţumiţii şi-au arătat furia în stradă, umbrind bucuria victoriei. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 25.04.2022, 19:45

Vezi și

Scenariul victoriei din 2017 s-a repetat. Odă Bucuriei a fost melodia care a anunţat sosirea lui Emmanuel Macron la mitingul de triumf de lângă turnul Eiffel. 

Emanuel Macron, preşedintele Franţei: Majoritatea a ales din nou să aibă încredere în mine pentru a conduce Republica noastră în următorii cinci ani. 

Tot ca în urmă cu cinci ani, Emanuel Macron s-a impus în faţa rivalei sale de extremă dreapta, Marine Le Pen. Rezultatele au fost clare.

Emanuel Macron, preşedintele Franţei: Aţi făcut alegerea pentru un proiect umanist, ambiţios, pentru independenţa ţării noastre, pentru Europa noastră. 

Pe acelaşi subiect

Deşi a pierdut, Marine Le Pen a avut un scor istoric. Pentru extrema dreaptă a fost o premieră, pentru că nu a atins niciodată un asemenea nivel la alegerile prezidenţiale. Bătălia însă nu s- a încheiat.

Marine Le Pen: Un puternic vânt de libertate s-ar fi putut ridica în ţară. Voinţa urnelor, pe care o respect, a decis altfel. Lansăm, în această seară, marea bătălie a alegerilor legislative!

În 2017, Emmanuel Macron ajunsese la Elysée cu 66,1% din voturi. Un scor impresionant. Acum, a fost ales cu unul dintre cele mai mici procente din istorie. Iar acest lucru poate fi pus şi pe seama prezenţei la urne din acest an. Abţinerea a fost de 28.01%, cea mai mare din turul al doi de la alegeri din 1969 până în prezent. Atunci, procentul a fost de 31%.

Primul preşedinte francez reales pentru a doua oară consecutiv în ultimii 20 de ani

Însă Macron a marcat o altă premieră impresionantă. A devenit primul şef de stat francez reales pentru a doua oară consecutiv în ultimii 20 de ani. Deşi tensiunile dintre cele două tabere au fost ridicate, Parisul şi-a trăit bucuria în stradă. 

''Nu am avut prea multe ocazii să îl susţinem pe Emanuel Macron în ultimul său mandat, în ciuda faptului că am fost destul de mulţumiţi de deciziile pe care le-a luat.'' 

Anunţul rezultatelor nu i-a mulţumit, însă, pe toţi. La Paris şi Lyon, protestele aşa-numiţilor "revoluţionari", care nu sunt de nicio parte, au umplut străzile.  Alegerile legislative vor avea loc pe 12 și 19 iunie. Atunci se va stabili dacă va fi susţinut în Adunarea Naţională. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron mai are de trecut un test după victoria de la prezidenţiale: Alegerile din luna iunie