Antena Meniu Search
x

Video 43 de şoferi au mers pe contrasens pe A2, dar doar unii vor fi amendaţi. "Ceea ce s-a întâmplat depăşeşte orice imaginaţie, chiar pot să spun şi bolnavă"

Două zile au trecut de la imaginile cu teribiliştii care au circulat pe contrasens pe Autostrada Soarelui. Dacă noi am numărat 43 de şoferi în doar două minute de filmare, poliţia a reuşit să sancţioneze abia 12 până acum. Cel mai probabil, mulţi dintre ei vor scăpa nepedepsiţi pentru că plăcuţele de înmatriculare nu pot fi identificate din imagini.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 21.07.2021, 21:57

Vezi și

Nu unul, nu doi, ci 43 de şoferi am numărat în două minute şi 20 de secunde pe contrasens. Au întors brusc pe autostrada Soarelui, au tăiat nepăsători calea altor şoferi şi au gonit sute de metri invers până când au ajuns pe sensul corect. Cei mai mulţi au mers pe benzile de urgenţă. Au fost însă şi şoferi pe prima bandă. 

"Într-adevăr a fost un mic dop, un mic blocaj de zece minute. N-am văzut aşa ceva în viaţa mea", spune un martor. 

Punctul culminant a fost la intersecţia dintre A2 şi A4. Acolo şoferii de pe contrasens au încurcat tot traficul şi s-au încurcat şi ei. 

Andreea Filip, reporter Observator: "După ce că vin invers pe flancurile bretelei care ar fi trebuit să ducă spre Bucureşti, la răscruce, unii o iau spre Mangalia, alţii spre Constanţa şi taie toată lăţimea autostrăzii ca să intre pe banda de urgenţă de aici... Aici, viteza legală este de 120KM/H, numai o minune a făcut să nu se întâmple o tragedie".

Pe acelaşi subiect

Cel puţin 43 de şoferi au mers pe contrasens

Sorin Ene, pilot: "Un adevărat carnagiu aş spune. Ceea ce s-a întâmplat pe autostradă depăşeşte orice imaginaţie, chiar pot să spun şi bolnavă". 

Din cei 43 de şoferi număraţi de Observator, Poliţia a identificat şi sancţionat până acum 12. Sunt însă martori care susţin că au fost cel puţin 100 de şoferi care au sfidat regulile de circulaţie. Şansele să fie identificaţi toţi sunt mici, pentru că nu se văd plăcuţele de înmatriculare. "Nu poate fi identificat. O maşină pe contrasens e acoperită de altă maşină tot pe contrasens". 

Iar tupeul la volan duce la tragedii. Anul trecut a fost al zecelea an consecutiv în care România a avut cele mai multe decese pe şosele din Europa. Ce îi face pe şoferi să se comporte aşa? 

Dan Petre, sociolog: "De regulă situaţiile acestea generează frustrare. Frustrarea este o emoţie intensă, care reuşeşte să scurtcircuiteze gândirea raţională. Scăderea respectului faţă de autoritatea statului, respectiv faţă de reprezentanţii acestuia. În acest caz, Codul Rutier, Brigada Rutieră etc.".  

Soluţia e la îndemână, spun specialiştii auto, care cer înăsprirea legii pentru a lua permisul pe viaţă unor astfel de şoferi. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Fii Observator » 43 de şoferi au mers pe contrasens pe A2, dar doar unii vor fi amendaţi. "Ceea ce s-a întâmplat depăşeşte orice imaginaţie, chiar pot să spun şi bolnavă"