Antena Meniu Search
x

Video Imagini cu o elevă din Argeş, bătută de un coleg. Restul clasei îl încurajează pe agresor

Imagini de-a dreptul şocante au fost surprinse la o şcoală din Argeş. O elevă este lovită cu pumnii și picioarele de către un coleg. Ceilalți copii privesc ca la spectacol, iar profesorii de serviciu lipsesc. Un singur băiat intervine să oprească scandalul. Conducerea școlii nu a anunțat nici măcar Inspectoratul Școalar de ceea ce s-a întâmplat. Directorul a catalogat totul ca un incident regretabil. Imaginile ne-au fost trimise pe Fii Observator.

de Mihaela Uretu

la 10.03.2021, 18:23

Imagini cu fata din Argeş, bătută de un coleg Vezi și
  • Fată de 14 ani, bătută cu bestialitate de un coleg
  • Incidentul a ajuns în atenţia poliţiei
  • Imaginile au fost trimise pe Fii Observator

Școala Dobrești, județul Argeș. O elevă este lovită de un coleg în sala de clasă. După ce reușește să se ridice de la podea, fata în vârstă de 14 ani țipă la el. Băiatul se întoarce și încearcă să o lovească cu pumnul. Fata se ferește și cade. Iar, atunci el profită de faptul că aceasta era la pământ și o lovește cu picioarele. În imaginile primite pe Fii Observator se vede cum zeci de elevi, grămadă unii peste alții și fără măști, asistă și aplaudă. Un singur adolescent intervine să îi despartă pe cei doi și să își ajute colega. Agresorul este elev în clasa a VI-a, iar victima, elevă în clasa a VII-a.  

Constantin Preda - tatăl fetei: Eu am plecat spre maşină cu fata, să o aduc acasă. Şi în maşină fata mi-a spus: Tati, m-a bătut. Eu am lasat fata în maşina şi m-am întors în şcoală şi l-am anunţat pe domnul director. Domn directoru, uitaţi ce s-a întâmplat! Haideţi în clasa să vedeti, este o baltă mare de suc şi fata mi-a spus că a şi bătut-o. Vreau să văd şi eu imaginile. 

Narcisa Preda - mama fetei: Fata era umflată în partea dreaptă, la cap,  la ureche. Plângea şi spunea: Mami, nu mai vreau să mă mai duc la şcoala aceea, vreau să mă mut pentru că îmi e teamă să nu îmi facă altceva din răzbunare. 

Reacţie incredibilă a directorului şcolii în care a avut loc bătaia între elevi

În ochii directorului, lucrurile nici nu par să fie atât de grave. 

Eduard Barbu - directorul şcolii: Un elev din clasa a VI-a a intrat in sala din clasă, la a VII-a, peste o elevă. Mai întâi i-a dat cu nişte suc în cap, fata a ripostat şi dupa ce a ripostat a vrut să o lovească. Nu, nu am vazut aceste imagini, nu am văzut că fata este lovită.

Ba mai mult, în momentul în care reporterul Observator îl invită să se uite peste imagini, acesta refuză. 

Eduard Barbu - directorul şcolii: Nu ne uităm acum pentru că nu este potrivit, iar în momentul de faţă nu pot să stau afară prea mult pentru că sunt şi răcit. 

Inspectoratul Școlar Argeș a aflat de bătaie de la un localnic. Directorul școlii nu a sunat. Ar fi trebuit să aibă mai mulți profesori de serviciu pe holuri la ora la care a fost  bătaia. Unul a spus că era la baie. Cel de al doilea plecase deja pentru că avea ore la o altă școală.

Liliana Murguleţ - inspectorul şcolar al Judeţului Argeş:  Cuvântul "regretabil" este un cuvânt dulce faţă de situaţia care s*a produs acolo. Ceea ce vă pot spune este că eu am aflat din comunitate despre incident. S-a consitutuit la nivelul la niveluş unităţii de învăţământ o comisie de cercetare a presupuselor abateri, aşteptăm procedura. Ulterior, se vor stabili sancţiunile adecvate. 

Polițiștii au anunțat că fac și ei o anchetă

În urma informațiilor apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

Polițiștii argeșeni desfășoară verificări cu privire la o stare conflictuală petrecută la o unitate de învățământ de pe raza localității Dobrești. Din verificări s-a stabilit că starea conflictuală s-ar fi petrecut în data de 4 martie a.c., în pauză, între un băiat de clasa a VI-a și o fată din clasa a VII-a, elevi ai respectivei unități de învățământ. Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe. Totodată, situația este monitorizată de  polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Argeș, care au planificat desfăsurarea de activități preventive cu elevii unității școlare, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Scolar Județean Argeș.

 Psihologul școlii va face şedinţe de consiliere cu fata și cu părinții ei. Oamenii au cerut să participe ca să îi învețe specialistul cum să reacționeze față de situație. 

Cazurile de acest gen sunt frecvente în Argeş.  Anul trecut, imagini cu o adolescentă de 14 ani batjocorită şi lovită de o altă minoră pe motiv că i-ar fi „deranjat“ prietenii au ajuns virale în mediul online. 

- material realizat cu informații și imagini obținute de reporterul Observator Mariana Zaharia și furnizate de martori pe Fii Observator -

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Imagini cu o elevă din Argeş, bătută de un coleg. Restul clasei îl încurajează pe agresor