Antena Meniu Search
x

Video Fermierii din Iaşi au ieşit în stradă. Mai mulţi agricultori au protestat pentru că nu au primit despăgubirile de secetă

Sute de utilaje agricole au împânzit centrul Iaşiului în această după-amiază. Fermierii au protestat din cauza întârzierii privind despăgubirile de secetă din partea Guvernului.

de Mihaela Uretu

la 07.04.2021, 18:49

Fermierii din Moldova şi Dobrogea au protestat Vezi și
  • Imaginile au fost trimise pe Fii Observator
  • Fermierii, nemulțumiți că nu au primit încă despăgubirile pentru pierderile suferite din cauza secetei din primăvara anului trecut

Mai mulţi fermieri din Iaşi au protestat din cauza tergiversării acordării despăgubirilor pentru calamităţile culturilor din primăvara anului 2020 şi întârzierea plăţii pentru culturile din 2019. Tractoarele au intrat în oraş dinspre Valea Lupului şi au traversat tot oraşul prin cele mai aglomerate zone. Pentru acest protest, au venit la Iaşi fermieri din tot judeţul.

Din imaginile trimise pe Fii Observator se vede cum mai multe tractoare care claxonau au blocat circulația în zona centrală. Utilajele aveau afişate mai multe mesaje adresate autorităţilor, şi în special Guvernului. 

Fermierii au protestat şi în Botoşani şi în Vaslui.  În toate cele trei orașe, tractoarele s-au oprit în faţa sediului Prefecturii. 

Protestele de astăzi au fost organizate de Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII”-”DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI.

Pe acelaşi subiect

În semn de solidaritate cu fermierii moldoveni, fermierii dobrogeni au scos și ei utilajele, în fața primăriilor din mai multe localități constănțene.

- material realizat cu imagini şi informaţii primite pe Fii Observator -

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Fii Observator » Fermierii din Iaşi au ieşit în stradă. Mai mulţi agricultori au protestat pentru că nu au primit despăgubirile de secetă