Antena Meniu Search
x

Video "Frate, eu n-am văzut în viaţa mea aşa ceva! E nasol rău!" Străzi inundate și o mare de alb, după o ploaie cu gheață în Capitala aflată sub Cod roșu

Vremea e din nou războinică. În doar o oră a plouat cât pentru o jumătate de lună. Grindina de mărimea unui ou de prepeliţă s-a aşezat ca un covor, iar străzile s-au transformat în râuri. În Bucureşti, canalizările au cedat, iar staţiile de metrou au fost inundate. Şi zborurile au fost perturbate de furtună, mai multe avioane fiind redirecţionate pe alte aeroporturi. 

de Redactia Observator

la 14.06.2022, 19:36

Vezi și

S-au rupt norii la amiază în Capitală. După o zi de foc, cu temperaturi de peste 30 de grade, a început furtuna. Autorităţile au trimis avertizare Ro Alert de vreme severă. Este al doilea cod roşu emis de meteorologi în Bucureşti de la începutul verii.

A plouat cu gheață peste București

Bucureștean: "Mamă! Băi, eşti nebun!"

O perdea de grindină s-a lăsat peste Bucureşti. Gheaţa, de mărimea unui ou de prepeliţă, a lovit ca o săgeată.

Pe acelaşi subiect

În Rahova, a căzut atât de multă grindină, încât curţile oamenilor sau devenit o mare de alb.

Bucureștean: Uite cât e apa!

Ca la fiecare ploaie mai serioasă, canalizările au cedat. Micul Paris a devenit Mica Veneţie. Pe unele străzi, apa trecea de pragul autoturismelor.

Bucureștean: Frate, eu n-am văzut în viaţa mea aşa ceva! Ia uite, ăla s-a oprit pe avarii! Nu mai pot să înainteze! E nasol rău!

Cum apa le depăşea glezna, cei surprinşi de furtună şi-au dat jos pantofii şi au traversat desculţi străzile.

Bucureșteni: Ia uitaţi cum s-a rupt! Uitaţi maşinile aici. Una, două maşini!

Alţii, în schimb, au făcut haz de necaz. Şi-au luat piscina gonflabilă şi au ieşit la pescuit.

În Nordul Capitalei, vântul puternic a doborât un copac şi a blocat şoseaua. N-a fost singura pagubă. A fost dezastru şi în subteran. O staţie de metrou a căzut pradă furtunii. Iar parcarea unui mall s-a transformat într-un mare lac de acumulare.

Vremea le-a dat de furcă şi piloţilor.

Greta Neagu, reporter Observator: Din cauza vremii au fost probleme timp de aproape o ora si pe cel mai mare aeroport din tara. Trei avioane care ar fi trebuit sa aterizeze pe Otopeni au fost redirectionate catre alte aerporturi. Un zbor de la Zurich a fost deviat spre Belgrad, unul de la Tell Aviv spre CRAIOVA si unul dinspre Dubai spre Timișoara.

N-a fost mai bine nici în restul ţării. În Prahova, grindina a făcut prăpăd.

Localnici: - Ăia au rămas acolo! Ia uite până unde le-a ajuns apa.

O ploaie de o oră a făcut prăpăd pe ogoare. Culturile oamenilor au fost puse la pâmânt şi inundate.

În Constanţa, străzile arată de parcă marea s-ar fi revărsat. Oriunde te uiţi, apă.

- Aoleu, a plouat ceva! Serios! Nu ne aşteptam să fie chiar aşa!

Iar veştile rele continuă.

Simona Căpșună, meteorolog Observator: Ploile vor continua, va cădea grindină, iar vântul va sufla cu putere în special în Dobrogea şi în Muntenia, inclusiv în Bucureşti. Se vor acumula peste 40 l/apă pe metru pătrat, cantităţi care în sud şi în sud-est ar trebui să cadă în jumătate de lună iunie, şi nu în doar câteva ore.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Fii Observator » "Frate, eu n-am văzut în viaţa mea aşa ceva! E nasol rău!" Străzi inundate și o mare de alb, după o ploaie cu gheață în Capitala aflată sub Cod roșu