Antena Meniu Search
x

Video Fraudă la a doua sesiune a Bacalaureatului. Subiectele și rezolvările au apărut pe Facebook în timpul examenului

A fost fraudă la sesiunea din această toammă a examenului de Bacalaureat. Subietele si rezolvările au apărut pe mai multe grupuri de Facebook chiar în timpul examenului. Ministrul Educației a confirmat și a anuntat că elevii vor fi sancționați.

de Redactia Observator

la 18.08.2021, 15:20

  • Imagini și informații primite pe Fii Observator

Totul s-ar fi petrecut chiar în timp ce elevii susțineau prima probă, din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Cazul a fost semnalat și pe Fii Observator, acolo unde o tânără ne-a scris că subiectele au fost postate pe un grup de Facebook. 

Via Fii Observator: Pozele sunt de astăzi. Au fost postate pe grupul Bacalaureat 2021, chiar în timpul examenului, înainte de ora 12:00.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevii vor fi sancționați

”Este vorba de o fraudă, în mod clar, care va fi sancționată. Elevii vor fi eliminați din examen și nu vor mai avea dreptul să participe. Se fac verificări atât cât se pot face într-o școală. Profesorii au posibilități limitate de a verifica fiecare elev. Candidații sunt deja identificați și vor fi eliminați cu siguranță. Dacă au putut să prevină și nu au făcut-o, și ei vor fi sancționați. 5 județe, 5 săli de clasă. În acest moment se derulează acțiuni la fiecare centru de examen pentru a se vedea câți elevi au făcut obiectul acestei fraude”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi 24. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă de la proba obligatorie a profilului din cadrul sesiunii a doua a examenului de Bacalaureat. Din totalul celor 25.556 de elevi înscrişi, 4.721 nu s-au prezentat.

Următoarea probă scrisă,  proba la alegere a profilului şi specializării  va avea loc miercuri, iar proba la Limba şi literatura maternă este programată joi.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Fii Observator » Fraudă la a doua sesiune a Bacalaureatului. Subiectele și rezolvările au apărut pe Facebook în timpul examenului