Antena Meniu Search
x

Video Elev, "bulversat" la ieşirea de la BAC 2021, sesiunea de toamnă: "M-am dăruit, dar nu atât cât trebuie"

N-au reuşit din prima, măcar din a doua să fie. Zeci de mii de tineri au dat astăzi examenul de Bacalaureat la limba română. Fie că au picat sau nu s-au prezentat la sesiunea din vară, candidaţii spun că acum s-au pregătit mult mai bine. 19 tineri au încercat să trişeze, aşa că au fost daţi afară din sala de examen.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 16.08.2021, 21:25

Vezi și

Cristian a terminat liceul în acest an. Numai că, în prima sesiune, n-a reuşit să ia bacul. 

Cristian Dinu, candidat: M-am dăruit, dar nu atât cât trebuie. M-am hotărât târziu să învăţ, am învăţat de prin mai. 

Nici acum nu e sigur că şi-a învăţat lecţia. 

Reporter: Ce operă ai ales la Creangă?

Pe acelaşi subiect

Cristian Dinu, candidat: Nu mai ştiu, am scris... sunt foarte bulversat. 

Ce subiecte au primit candidaţii la BAC

Florian are 35 de ani. A venit la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Capitală să susţină examenul la care n-a fost prezent acum mai bine de 16 ani. 

Florian, candidat: Nu este prea târziu. Acum depinde şi când vrem să depăşim aceste momente, să punem punctul pe i şi să spune că vrem mai mult de la noi.

Şi la Iaşi, tinerii care au păşit în sala de examen au avut emoţii mari. 

La profilul real, candiaţii au avut de caracterizat un personaj, iar la uman un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje. Puteau alege dintr o operă de Ion Creangă sau Camil Petrescu

Cristian Pravăț, inspector adjunct ISJ Iași: Avem în continuare suficienti care nu au luat și vin an de an și tot încearcă, mai iau cate o probă. Azi am avut 534, mâine sunt peste 900 inscrisi.

Mădălina Chiţac, reporter Observator: Peste 38 de tineri isi incearca din nou norocul la examenul de bacalaureat. Dintre acestia, aproape 25 de mii sunt din promotia curenta si peste 13 mii din promotiile anterioare. Primele note vor fi afisate pe 31 august iar rezultatele finale vor aparea pe 3 septembrie. 

După proba la română, urmează cea la matematică sau istorie, iar mai apoi proba la alegere a profilului. Pentru a promova, e nevoie ca un candidat să obţină media 6. În prima sesiune, rata de promovare a fost de aproape 70%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Elev, "bulversat" la ieşirea de la BAC 2021, sesiunea de toamnă: "M-am dăruit, dar nu atât cât trebuie"