Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Momente dramatice, în timpul resuscitării copiilor înecați la Dolj. Martorii au aprins lumânări și se rugau pe margine

Doi minori, în vârstă de 9 şi 11 ani, au murit înecaţi într-un iaz amenajat la marginea localităţii Răcarii de Sus, în judeţul Dolj. Imagini filmate la scurt timp după scoaterea acestora din iaz, cu încercările salvatorilor de a-i resuscita, ne-au fost trimise pe Fii Observator.

de Cornel Preda

la 15.02.2021 , 15:33

Imagini din timpul resuscitării copiilor înecați la Dolj. A doua zi, pe marginea iazului încă erau hainele copiilor Imagini din timpul resuscitării copiilor înecați la Dolj. A doua zi, pe marginea iazului încă erau hainele copiilor
  • Salvator: Nu avem ce să mai facem, pentru că semnele sunt evidente
  • A doua zi, hainele micuților erau încă pe marginea iazului

Cei doi copii au fost scoși din apă de săteni, iar echipajele de pe ambulanță au început imediat manevrele de resuscitare, conform protocolului, în ciuda semnelor evidente că minorii erau decedaţi.

„Resuscitare nu avem ce să mai facem, petnru că semnele sunt evidente”, este surprins un salvator anunțându-și superiorii prin telefon.

Pe imagini se vorbește că micuții ar fi stat în apa rece undeva la 15 minute, însă martorii se aud vorbind chiar și de o perioadă mai îndelungată de timp.

Articolul continuă după reclamă

Oamenii din sat s-au strâns în jurul echipajului de salvatori, au aprins lumânări și povesteau celor care veneau sau sunau la telefon ce s-a întâmplat. 

Cum au căzut cei doi copii din Dolj în iaz

Cei doi copii erau prieteni și s-ar fi jucat pe marginea iazului cu o minge, care a căzut în apă. Lângă ei era și o fetiță, în vârstă de 6-7 ani, cea care ar fi alertat părinții că fratele ei și un alt băiat au intrat în apă și nu au mai ieșit. 

Conform martorilor, unul dintre copii ar fi încercat să scoată mingea și ar fi căzut în heleșteu. Al doilea a încercat să îl scoată, dar a căzut și el.

Fata stătu pe margine și când văzu' că nu mai iasă niciunul fugii după taică-su acasă”, spune un martor. 

Părinții au participat alături de polițiști la extragerea celor mici din apă. Apelul la 112 a fost dat la ora 18.55, iar aproape de miezul nopții încă se făceau manevre de resuscitare.

„În caz de ger, de îngheț, de frig manevrele de resuscitare durează mai mult”, au transmis salvatorii cu privire la acest caz.

Ulterior a fost declarat decesul celor doi copii.

Iazul din Răcarii de Sus, pe o propritate privată

Heleșteul în care au fost găsiți copiii este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, din Dolj, pe o proprietate privată și este prevazut cu indicatoare de avertizare.

Lângă un astfel de indicator, în această dimineață, hainele micuților stăteau încă aruncate pe marginea iazului.

"În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și totodată a fost dispusa efectuarea unei expertize medico legale în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului", au transmis autorităţile, în această dimineaţă.

Apel la rugăciune, înainte de deznodământul tragic

Pe pagina de Facebook Povestea Mea a fost lansat un apel la rugăciune pentru cei doi copii.â

”Vă rog din inimă, rugați-vă pentru 2 pui de om. Au 9 și 11 ani .. Imaginea este de acum 40 minute. Au vuit sirenele de au trezit un întreg sat. Răcarii de Sus, tremură acum în fața organelor de Poliție, Jandarmerie și Pompieri. Și o fac din teama de a nu pierde 2 copii, 2 (două) suflete minunate care până acum câteva ore râdeau și băteau mingea pe ulițele satului. Un joc copilăresc sau nu, i-a dus pe marginea unui lac amenajat. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat acolo sau cum au ajuns în mijlocul lui. Încă nu se cunoaște cât anume au stat până au fost descoperiți, știm doar că o întreagă suflare se roagă pentru cei 2 să aibă cea mai mică șansă. Noi am luat legătura cu familia unuia dintre copii și a rămas să-i vizităm mâine pentru a afla mai multe detalii, să ne pregătim să-i ajutăm în caz de nevoie. Inimile sunt cât un purice, încă tremurăm - am stat aproape 2 (două) ore în satul durerii, unde toată lumea plânge de necazul care s-a abătut asupra urbei. Încă sperăm într-o minune și ne rugăm să se întâmple ceva bun, să rămână doar o amintire neplăcută”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook.

- material realizat cu informații și imagini obținute de reporterul Observator Cristina Oprea și furnizate de martori pe Fii Observator - 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Cornel Preda Like

Cornel și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism încă din anii gimnaziali, când se trezea la 5 dimineața și mergea la chioșcul de ziare pentru a face „revista presei”.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Fii Observator » Momente dramatice, în timpul resuscitării copiilor înecați la Dolj. Martorii au aprins lumânări și se rugau pe margine