Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Update Cei doi copilaşi căzuţi, seara trecută, într-un iaz din Dolj, au fost declaraţi decedaţi

Doi copii de 9 și 11 ani din Dolj au murit după ce au căzut într-un iaz amenajat la marginea localității Răcarii de Sus. Seara trecută, micuţii au fost scoși din apă de săteni, iar echipajele de pe ambulanță au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, în cursul nopţii trecute a fost declarat decesul celor doi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.02.2021 , 06:47

Doi copii de 9 și 11 ani se zbat între viață și moarte, după ce au căzut într-un iaz, în Dolj.
Doi copii de 9 și 11 ani se zbat între viață și moarte, după ce au căzut într-un iaz, în Dolj. - Facebook/Povestea mea

Actualizare 15 februarie, ora 6:40 - Din păcate, manevrele de resuscitare efectuate au fost fără rezultat, medicii fiind nevoiţi să declare în cursul nopții trecute decesul celor 2 copilaşi.

"În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunii  de ucidere din culpă și totodată a fost dispusa efectuarea unei expertize medico legale în vederea stabilirii cu exactitate a  cauzei decesului", au transmis autorităţile, în această dimineaţă.

_____________________

Articolul continuă după reclamă

Potrivit IPJ Dolj, cei doi copii s-ar fi jucat pe marginea iazului cu o minge, care a căzut în apă.

Unul din ei ar fi încercat să scoată mingea și a căzut, iar celălalt a încercat să-i vină în ajutor, dar a căzut și el. Aceștia au fost scoși din apă până la sosirea echipajelor de ambulanță. Imediat s-a început resuscitarea. Ulterior, ei au fost transportați de urgență la spital, unde încă se continuă manevrele de resuscitare, conform protocolului.

”În caz de ger, de îngheț, de frig manevrele de resuscitare durează mai mult", au transmis salvatorii cu privire la acest caz.

Heleșteul în care au fost găsiți copiii este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, din Dolj, pe o proprietate privată și este prevazut cu indicatoare de avertizare.

Părinții au participat alături de polițiști la extragerea celor mici din apă. Apelul la 112 a fost dat la ora 18.55.

Apel la rugăciune pe Facebook: ”Inimile sunt cât un purice, încă tremurăm”

Pe pagina de Facebook Povestea Mea a fost lansat un apel la rugăciune pentru cei doi copii.

”Vă rog din inimă, rugați-vă pentru 2 pui de om. Au 9 și 11 ani .. Imaginea este de acum 40 minute. Au vuit sirenele de au trezit un întreg sat. Răcarii de Sus, tremură acum în fața organelor de Poliție, Jandarmerie și Pompieri. Și o fac din teama de a nu pierde 2 copii, 2 (două) suflete minunate care până acum câteva ore râdeau și băteau mingea pe ulițele satului. Un joc copilăresc sau nu, i-a dus pe marginea unui lac amenajat. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat acolo sau cum au ajuns în mijlocul lui. Încă nu se cunoaște cât anume au stat până au fost descoperiți, știm doar că o întreagă suflare se roagă pentru cei 2 să aibă cea mai mică șansă. Noi am luat legătura cu familia unuia dintre copii și a rămas să-i vizităm mâine pentru a afla mai multe detalii, să ne pregătim să-i ajutăm în caz de nevoie. Inimile sunt cât un purice, încă tremurăm - am stat aproape 2 (două) ore în satul durerii, unde toată lumea plânge de necazul care s-a abătut asupra urbei. Încă sperăm într-o minune și ne rugăm să se întâmple ceva bun, să rămână doar o amintire neplăcută”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Cristina Oprea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Cei doi copilaşi căzuţi, seara trecută, într-un iaz din Dolj, au fost declaraţi decedaţi