Antena Meniu Search
x

Video Suferinţă de nedescris pentru doi părinţi din Argeş. Bebeluşul lor a murit la 15 ore de la naştere

Doi tineri din Argeş trăiesc coşmarul vieţii lor. La doar câteva ore de la naştere, copilul pe care-l aşteptau cu emoţie şi nerăbdare a murit. Totul s-a întâmplat sub privirile medicilor din secţia de neonatologie de la Spitalul de urgenţă Piteşti, care spun că au făcut tot ce s-a putut. Medicul care a monitorizat sarcina spune că nu au existat probleme înainte. Tatăl îndoliat ne-a contactat pe Fii Observator.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 12.03.2021, 20:03

Bebeluşul a murit în urma unui stop cardio-respirator Vezi și
  • Bebeluşul a fost declarat mort la 15 ore de la naştere
  • Copilul nu a avut în trecut probleme de sănătate
  • Părinţii bebeluşului cer să se facă lumină şi au depus plângere la poliţie

Denisa Sandu, mama copilului: Aştepţi 9 luni de zile să îl ţii în braţe, să îl simţi şi când trebuie să faci asta nu mai există. Alesesem şi un nume pentru copilaş: Evelin Andreea urma să o cheme. 

Cosmin Sandu, tatăl copilului: E tragic, e strigător la cer! Să aşteptăm un copil, un eveniment fericit şi să ne pregătim de o înmormântare. 

Este suferinţa unor părinţi rămaşi singuri în ceea ce trebuia să fie cea mai frumoasă zi din viaţa lor. Evelin a trăit doar 15 ore după naştere. Acasă au rămas hăinuţele de nou-născut şi pătuţul gol. 

Denisa Sandu, mama copilului: Mi s-a spus că este bine până ieri dimineaţă la ora 10 fără 20 când mi s-a spus ca la ora 8 şi un sfert s-a constatat decesul din cauza prematurităţii, spun ei, iar plămânii nu erau dezvoltaţi. 

Cosmin Sandu, tatăl copilului: Nu a fost nicio problemă pe parcursul sarcinii. Doctorul care a supravegheat sarcina ne-a spus că e bine, că s-a dezvoltat normal copilul. Cineva a greşit undeva! 

Totul a început miercuri când femeia a început să aibă dureri, cu aproape o lună înainte de data estimată a naşterii. 

Andreea Milea - reporter Observator: Tânăra în vârstă de 22 de ani avea deja contracţii în momentul în care a ajuns la spital. Câteva ore mai târziu a născut o fetiţă de două kilograme şi jumătate care a primit nota 8 la naştere. La nici 24 de ore după, mama a fost anunţată că bebeluşul a murit în urma unui stop cardio-respirator. 

Deşi nu au fost probleme în timpul sarcinii, copilul s-a născut prematur iar medicii spun că suferea de insuficienţă respiratorie acută. În primele ore a fost intubat însă nu a putut fi salvat. Medicul care a monitorizat sarcina nu îşi explică tragedia. 

Andrei Zăvoi, medic ginecolog: Nu s-a observat că ar fi o problemă, din analizele efectuate. Operaţia a decurs normal. Ştiu că a ţipat, din câte îmi amintesc. Teoretic, e un semn bun. 

Neonatologul crede că singura şansă a copilului ar fi fost să se nască în altă maternitate. 

Georgiana Gălăţanu, medic neonatolog: Noi suntem o maternitate care nu suntem de nivel 3. În centrele universitare care sunt la alt nivel, echipa e mai mare, au alte echipamente.  Avea nevoie acest copil de o maternitate de nivel 3? Absolut! 

Părinţii vor depune plângere penală împotriva spitalului. 

Tatăl micuţei ne-a contactat  prin intermediul platformei Fii Observator

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Fii Observator » Suferinţă de nedescris pentru doi părinţi din Argeş. Bebeluşul lor a murit la 15 ore de la naştere