Antena Meniu Search
x

Marcel s-a stins departe de casă, la doar 25 de ani. Tânărul plecase la muncă în Suedia, pentru un trai mai bun

Sfârșit tragic pentru un tânăr de 25 de ani din localitatea Chersăcosu, județul Vaslui. Marcel Romeghea, plecat la muncă în străinătate, a murit într-un accident teribil, în Suedia.

Marcel Romeghea a murit la 25 de ani, în Suedia
Marcel s-a stins departe de casă, la doar 25 de ani. Tânărul plecase la muncă în Suedia, pentru un trai mai bun - Facebook
  • Marcel era cel mai mare dintre cei 8 frați ai familiei.
  • Tânărul de 25 de ani a murit într-un teribil accident rutier, în Suedia.

Întreaga comunitate Chersăcosu este în stare de șoc, după ce un tânăr din localitate și-a găsit sfârșitul la doar 25 de ani, într-un grav accident rutier.

Situația este cu atât mai grea pentru familia lui Marcel, cu cât, la volanul mașinii s-ar fi aflat chiar un cumnat de-al sãu. După nenorocire, șoferul ar fi fost arestat de autoritățile suedeze. 

"În sat s-a aflat deja cã la volanul mașinii implicate în accident era chiar un cumnat de-al lui Marcel, care a și fost arestat pe loc, în Suedia. Rude de-ale lor au povestit cã șoferul era bãut și din aceastã cauzã a și fost arestat. Ancheta va stabili ce s-a întâmplat exact. Vorbe sunt multe. Necazul e mare pentru ei, dar drama e cã a murit un bãiat nevinovat. Pãcat, bãiat tânãr, cuminte, dar fãrã noroc", a spus un localnic din Chersãcosu, potrivit vremeanoua.ro.

Familia nu are bani să îl aducă pe Marcel acasă

Costurile pentru aducerea în țară a sicriului cu trupul neînsuflețit al tânărului depășesc posibilitățile materiale ale familiei, astfel că apropiații, dar și preotul Parohiei Pogănești, au lansat apeluri pe rețelele de socializare, pentru strângerea de fonduri.

"Dragi prieteni, vă este cunoscută durerea prin care trece în aceste zile familia Romeghia din Chersăcosu, cei care au pierdut într-un accident de mașină petrecut în Suedia pe băiatul lor Marcel, de doar 25 de ani. Cred că este datoria noastră creștinească să fim alături de ei în aceste momente grele și să sprijinim cu ce putem.

Costurile ca trupul celui decedat să fie adus în țară ajung cam la 4000 de euro, sumă greu de achitat pentru familia Romeghia. De aceea vă rog fierbinte să contribuiți, cu o sumă după puterea fiecăruia, la strângerea acestei sume.

Credincioșii din Pogănești care vor să ajute o pot face trimițând bani familiei prin mine, iar cei din Chersăcosu pot ajuta direct familia. Vă îndemn să fiți milostivi și vă mulțumesc de pe acum! Dumnezeu să răsplătească fiecăruia! Pr. Flavius IOSIF", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Parohiei Pogănești.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nici primarul comunei Stãnilești, Liviu Zaharia, nu a rămas indiferent în fața acestei tragedii. Edilul a anunțat cã va lua legãtura cu compartimentul de asistentã socialã, pentru a întocmi dosarul pentru ajutorul de urgentã. 

"Foarte rãu îmi pare de aceastã situatie. Sunt tinerii nostri din comunã, care se duc dupã un loc de muncã mai bun si este foarte dureros când auzi cã se întâmplã asa ceva. Imediat vorbesc cu colegii de la Asistentã Socialã, sã vedem de dosarul prin care sã acordãm un ajutor de urgentã. Noi avem o hotãrâre de Consiliu, care permite interventia în astfel de cazuri, prin acordarea unei sume de bani. 

În cazul de fatã, voi propune acordarea sumei de 2000 de lei, în primã fazã. Cu sigurantã si colegii consilieri sunt în asentimentul meu, cã e nevoie de ajutorul Primãriei în asemenea situatii. Pentru o familie care nu are posibilitãti materiale, 4000 de euro, cât e aducerea în tarã a sicriului, este enorm. De aceea, orice mic ajutor este binevenit", a spus primarul Liviu Zaharia.

8 copii la părinți

Marcel Romeghea era necăsătorit și cel mai mai mare dintre cei 8 copii ai familiei. Voia să muncească, pentru a le face celor dragi un trai mai bun.

"Este o familie necãjitã, dar care si-a vãzut mereu de viata ei. Sunt oameni cuminti. Marcel, bietul de el, era necãsãtorit. Voia sã munceascã, pentru un trai mai bun. Era cuminte. Nu a supãrat pe nimeni, îsi vedea mereu de traiul lui. Stim cã mereu spunea cã vrea sã plece peste hotare, sã munceascã si sã facã viata mai usoarã pentru cei dragi", au mai spus oamenii din Chersãcosu.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Marcel s-a stins departe de casă, la doar 25 de ani. Tânărul plecase la muncă în Suedia, pentru un trai mai bun