Antena Meniu Search
x

Opt migranţi prinşi trecând ilegal Dunărea, din Serbia în România, cu ajutorul unei bărci gonflabile

Opt migranţi au fost prinşi de către poliţiştii români de frontieră după ce au trecut ilegal Dunărea din Serbia în România, cu ajutorul unei bărci gonflabile.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 22.06.2021, 13:12

Migranţii au recunoscut că intenţionau să ajungă în state dezvoltate din vestul Europei
Migranţii au recunoscut că intenţionau să ajungă în state dezvoltate din vestul Europei - Poliţia de Frontieră
  • Migranţii intenţionau să ajungă în state dezvoltate din vestul Europei.

Incidentul s-a petrecut marţi dimineaţa în zona Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche, judeţul Caraş Severin. Migranţii au fost surprinşi cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte şi, conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, au fost monitorizaţi până când au ajuns pe malul românesc al Dunării.

Migranţii au fost preluaţi de forţele de ordine de cum au pus piciorul pe teritoriul României şi conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche, judeţul Caraş Severin. Ancheta a scos la iveală că cei opt migranţi sunt două femei, trei bărbaţi şi trei minori şi au între 14 şi 27 de ani. 

Migranţii intenţionau să ajungă în ţări dezvoltate din vestul Europei

Migranţii proveneau din Egipt şi Somalia şi au recunoscut că au trecut ilegal Dunărea, din Serbia în România, pentru a ajunge, într-un final, în ţări dezvoltate din vestul Europei.

Migranţii sunt cercetaţi acum pentru comiterea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, "la finalizarea cercetărilor urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Opt migranţi prinşi trecând ilegal Dunărea, din Serbia în România, cu ajutorul unei bărci gonflabile